„Трофеј Београда” у шаху

Нема коментара Share:

23.11.2023.
Међународно отворено првенство Београда у шаху одржаће се од 25. новембра до 3. децембра, тридесет шести пут, под називом „Трофеј Београда”, најављено је из Секретаријата за спорт и омладину.

Покровитељ такмичења је Град Београд, преко Секретаријата за спорт и омладину, а значајну подршку одржавању турнира пружио је и Шаховски савез Србије.

Шахисти и шахисткиње надметаће се девет дана у девет кола, по швајцарском систему, за укупни наградни фонд од 550.000 динара. Турнир ће бити рејтингован код Светске шаховске федерације (Фида), а моћи ће да се освајају и норме за међународне титуле.

До истека рока за регистрацију, за учешће на турниру пријављено је 200 шахиста из 23 националне федерације. На турнир стижу и учесници из Кине, Индије, Киргистана, Канаде, Казахстана, као и многих европских земаља.

Међу учесницима се налазе и носиоци највиших шаховских звања – седам мушких и два женска велемајстора. Главни фаворит по рејтингу је интернационални мајстор Марко Ненезић.

Очекују се занимљиве борбе, а судијски тим предводи међународни судија Јасна Шакотић.

Свечано отварање предвиђено је у суботу, 25. новембра, у 16.45 часова у згради „Борбе” (4. спрат), после чега ће почети партије првог кола.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Елитни тркачи „нападају” рекорд Београдског полумаратона

Следећа вест

„Трофеј Београда” у стоном тенису у Барајеву

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *