Стручна презентација пројекта изградње београдског метроа на Рударско-геолошком факултету

Нема коментара Share:

06.12.2023.
Презентација пројекта изградње београдског метроа „Градимо МЕТРОполу” биће одржана сутра за студенте и стручну јавност на Рударско-геолошком факултету, са почетком у 12 часова, саопштено је из Јавног комуналног предузећа „Београдски метро и воз”.

Догађај се организује у сарадњи са Рударско-геолошким факултетом у циљу унапређења струке, иновација, технолошког развоја и већег укључивања академске заједнице у пројекат изградње београдског метроа. 

ЈКП „Београдски метро и воз” наставља успешну сарадњу са факултетима низом догађаја који ће бити организовани у наредном периоду. Изградња метроа је дугорочни и комплексни пројекат који подразумева подршку сарадника, стручњака, консултаната и извођача у различитим доменима и професионалним областима, посебно факултета и академске заједнице. Успостављање функционалног београдског метроа један је од најважнијих државних пројеката који ће значајно утицати не само на унапређење јавног транспорта у главном граду и побољшање укупног квалитета живота Београђана већ и шире, на свеобухватни привредни и технолошки развој читавог друштва. Све специфичности изградње метроа захтевају ангажовање обученог кадра како током почетне фазе и саме изградње и извођења радова тако и касније за управљање и одржавање метро система. За квалитетну реализацију кључна је улога факултета и целокупног образовног система, те примена домаћег знања и укључивање стручњака.

Такође, стручне презентације пројекта изградње београдског метроа „Градимо МЕТРОполу” за студенте и стручну јавност биће одржане у уторак, 12. децембра, на Саобраћајном факултету, затим у  четвртак, 21. децембра, на Архитектонском факултету у 12 часова, као и у петак, 22. децембра, на Машинском факултету у 12 часова, наводи се у саопштењу овог јавног комуналног предузећа. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић: Данас расписујемо набавку за наставак радова на Булевару патријарха Павла

Следећа вест

Садња нових стабала дуж Булевара Николе Тесле

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *