Међународни београдски пливачки маратон „Ада Међица”

Нема коментара Share:

02.09.2022.
Из Секретаријата за спорт и омладину саопштили су да ће у суботу, 3. септембра, бити одржан Шести међународни београдски пливачки маратон „Ада Међица”, у организацији Спортског удружења за развој спорта и спортске рекреације „Трофеј”, Пливачког савеза Београда и Савеза за даљинско-маратонско и мастерс пливање и уз подршку овог секретаријата.

Маратон је посебан и врло специфичан по томе што се плива око острва Ада Међица низводно, а и узводно, по чему је јединствен у региону. Пливачи могу да изаберу да се такмиче у једној од три трке. Дистанца од 1.250 метара се плива низводно од горњег шпица острва до доњег. За спремније и искусније пливаче, рекреативце и оне који могу да издрже, плива се и цео круг око острва у дужини од 2.500 метара. Трка од два круга око острва у дужини од 5.000 метара предвиђена је за професионалце. Све три трке прате професионални кајаци и чамци, уз пратњу ронилачке и санитетске службе.

Право наступа имају сви пријављени домаћи и страни такмичари, без ограничења, у 18 категорија у женској и мушкој конкуренцији, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Потписани уговори са 20 најуспешнијих спортских организација

Следећа вест

Интернационално такмичење у мачевању сутра у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *