Радојичић: Циљ нам је да у наредном периоду 70 одсто Београђана има имунитет на вирус корона

Нема коментара Share:
Радојичић: Циљ нам је да у наредном периоду 70 одсто Београђана има имунитет на вирус корона

21.04.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић је саопштио да је Београд у овом тренутку врло близу достизања колективног имунитета, а то значи да ће 70 одсто укупног броја грађана бити заштићено.

Како је градоначелник Радојичић прецизирао на својим друштвеним мрежама, до сада је у Београду вакцинисано 40 одсто пунолетног становништва.

– Врло брзо можемо постићи колективни имунитет у Београду. То значи да ће 70 одсто од укупног броја становништва бити отпорно на заражавање вирусом корона. Уколико се буде наставила оваква динамика раста броја вакцинисаних суграђана, врло сам оптимистичан у вези са постизањем колективног имунитета у нашој престоници – навео је градоначелник.

Он је додао да је вакцинација најважније средство у борби против пандемије вируса корона и апеловао да се што више грађана одазове вакцинацији и даље придржава епидемиолошких мера.

– Заиста смо врло близу постизања колективног имунитета у Београду. Позивам све суграђане да искористе прилику и да се вакцинишу, јер сада ту могућност имају и на новоотвореним пунктовима резервисаним за грађане који се нису пријавили путем портала еУправе. Грађани се сада без заказивања могу вакцинисати вакцинама „фајзер” и „спутњик”. Јако је важно да сви разумеју да је вакцинација најбржи и најефикаснији излаз из ове ситуације – закључио је градоначелник.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: У Београду вакцинисано 40 одсто, следећи циљ 50 одсто пунолетних грађана

Следећа вест

У Београду до јуче вакцинисано скоро 70 одсто грађана старијих од 65 година

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *