Никодијевић примио председника Скупштине Града Бањалуке

Нема коментара Share:

18.05.2021.
Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић примио је данас у Старом двору председника Скупштине Града Бањалуке Младена Илића у првој званичној посети Београду након избора.

Никодијевић је том приликом изразио задовољство што је прва званична посета председника Скупштине Бањалуке управо Републици Србији и Граду Београду.

– У протеклих неколико година интензивирали смо сарадњу између главних градова Републике Србије и Републике Српске и започели велике пројекте на добробит грађана оба града. Нема ништа природније од наше сарадње, а у прилог томе говори да смо прошле године потписали и Споразум о братимљењу Београда и Бањалуке. То нам омогућава да у наредном периоду на лакши и ефикаснији начин реализујемо све договорене пројекте. Има много простора за интензивирање сарадње и то на првом месту у области привреде, затим у областима културе и спорта а оно што је најважније и у области управа, где можемо да размењују искуства у вези са надлежностима институција – појаснио је Никодијевић.

Како је навео, сви велики пројекти, инвестиције, визије, почињу иницијативом одборника, скупштинским одлукама и изгласавањем тих одлука у највећем законодавном дому.

Никодијевић је подсетио на бројне пројекте који се последњих година реализују у Београду, а који су започети управо изгласавањем у Скупштини града.

– Желимо да оне добре ствари ставимо на располагање Бањалуци и да оно што је Бањалука урадила преузмемо за себе. Имамо много тога заједничког, тема о којима можемо да разговарамо као што су саобраћај, јавни превоз, ефикасност рада локалних органа. Ово је први, а верујемо да ћемо у будућности имати много сусрета који неће бити протоколарне природе – рекао је Никодијевић. 

Председник градског парламента Бањалуке Младен Илић рекао да је ово његова прва званична посета ван граница Републике Српске и додао да је природно да то буде Београд, чиме је настављена традиција да две престонице буду места првих састанака званичника.

– Београд и Бањалука су братски градови. Моја жеља је да наставимо и унапредимо сарадњу, на коју ћемо и у будућности бити поносни. Разговарали смо ономе што је постигнуто у Београду и Бањалуци последњих година, као и о плановима за наредни период. Идеја је да оформимо радне групе које ће помоћи да се реализују нови пројекти. Имамо много тога што можемо применити у нашем граду и тако побољшати живот грађана – закључио је Илић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Потрошачи појединих општина сутра без воде

Следећа вест

Јавни позив за доделу пакета грађевинског материјала за избеглице

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *