Усвојено неколико значајних планова за развој града

Нема коментара Share:

09.06.2021.
Одборници градске скупштине усвојили су на данашњој седници План детаљне регулације подручја између улица Прешевске, Батутове и Милана Ракића и границе комплекса ОШ „Вељко Дугошевић” на општини Звездара, као и План детаљне регулације подручја између обилазног ауто-пута и кружног пута код насеља Кијево у општини Раковица. Такође, одборници су усвојили План детаљне регулације за блок између улица Милоја Ђака, Михаила Аврамовића и Омладинске на Савском венцу, као и План детаљне регулације за део подручја западно од Улице Тошин бунар (од Булевара Арсенија Чарнојевића до Улице прилаз) до Улице Марије Бурсаћ, на општинама Земун и Нови Београд. Усвојен је и Закључак о исправци грешке у Плану детаљне регулације између улица Кумодрашке, Милисава Ђуровића, СМТ-а, Нове 1, Ђуре Мађерчића, Војводе Степе, Љубе Вучковића и комплекса колективних објеката уз Улицу Љубе Вучковића на општини Вождовац, као и Одлука о измени Одлуке о изради плана генералне регулације шинских система у Београду са елементима детаљне разраде за 1. фазу прве линије метро система. 

Образлажући ове планове, главни урбаниста Марко Стојчић је подсетио да је прошле године Град Београд наплатио скоро 70 милиона евра од накнаде за градско грађевинско земљиште, а та средства се, како је рекао, користе за изградњу инфраструктуре.  

– Најзначајнија одлука коју данас доносимо је свакако Одлука о изради плана детљане регулације шинских система у Београду са елементима детаљне разраде за 1. фазу прве линије метро система. Ово је неопходно како би се пројекат метроа реализовао у планираном року – навео је Стојчић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Компаније морају да уређују фасаде, Град субвенционише куповину бицикала домаће производње

Следећа вест

Уређење фасада у културно-историјским целинама

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *