Радојичић: Светски градови се угледају на организацију вакцинације у Београду. Поносни смо и на златне кошаркашице и награђене ђаке генерације

Нема коментара Share:

29.06.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић изјавио је да смо претходне недеље достигли број од 50 посто ревакцинисаних у Београду, што је и био један од пролазних циљева. Крајњи циљ је да се достигне колективни имунитет. 

Он је за ТВ Курир истакао да када се уђе у мирнији период попут овог током лета, опада мотивација за вакцинацију, а посебно код младих који сматрају да им се болест неће десити. 

– Морамо и даље да објашњавамо младим људима и да им скрећемо пажњу посебно на значај вакцинације и даљег поштовања мера. Трудим се да као лекар разјасним дилеме људима, уколико оне постоје. Немам сумњу да је вакцинација неопходна и да она значи спречавање акутних последица и тешких форми инфекције вирусом корона. Неопходно је наставити кампању о значају вакцинације, а посебно код младих људи који ће се у овим летњим месецима вратити нормалним животним токовима. Све више људи посећује клубове и ресторане, што је у реду, с обзиром на чињеницу да скоро 14 месеци нису могли да се друже и живе као раније. Сада улазе у период опуштања и било би лакше уколико су вакцинисани – рекао је градоначелник и додао да радници комуналних служби заслужују посебну пажњу и похвале јер вредно раде и сада када су високе температуре, као што су и у време короне.

Он је истакао да је Београд поносан на своје резултате у вакцинацији у претходном периоду.

– Када је реч о вакцинацији, поносни смо на наш успех не само у поређењу са градовима у Србији већ и у целом свету. Градске управе многих светских градова су похвалиле организацију вакцинисања грађана Београда, како смо успели да их мотивишемо и постигнемо резултате. Пре свега, успели смо јер се председник Александар Вучић на време позиционирао када је било важно кренути у набавку вакцина. Ту су и Министарство здравља, медицинске сестре и лекари, који су професионално и пожртвовано лечили оболеле и учествовали у вакцинацији. Град Београд је у свом организационом делу дао свој допринос. Београдски сајам, Белекспоцентар, домови здравља су врло добро функционисали. У Србији смо подршка једни другима и заједно решавамо све дилеме. Сарађујемо са градовима у Србији и Београд се труди да несебично помогне тамо где је то потребно – казао је Радојичић.

Осврћући се на повратак Београда нормалним животним токовима, градоначелник је додао да посебно у ове топле дане имамо низ изазова.

– Пре свега, важно је да се за време тропских температура не излажемо сунцу а посебно у пиковима када су температуре неуобичајено високе и штетне. Редовно контролишемо квалитет воде на купалиштима и увек је у границама у којима треба да буде, те су купалишта са те стране сигурна. У Београду има толико лепих места на којима је пријатније за време овако високих температура, попут Кошутњака, Авале или језера – казао је први човек престонице.

Он је нагласио да је јучерашњи дан свакако био дан победника.

– Био је то дан победника, почев од ђака генерације који су добили поклоне од Града Београда. Тиме смо скренули пажњу на њихов успех и да то морамо да негујемо. Осим тога и успех наших кошаркашица је фасцинантан и зато су заслужиле дочек испред Старог двора. Видели сте како су пуне ентузијазма и позитивне енергије, а надам се да ће се то пренети и на Београђане – закључио је Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић наложио хитну контролу рада клима-уређаја у градском превозу

Следећа вест

Нове књиге за библиотеку у Раковици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *