На Задушнице забрањен улаз моторним возилима на гробља, а бесплатан превоз на Орловачи, Лешћу и Новој Бежанији

Нема коментара Share:

04.11.2022.
ЈКП „Погребне услуге” апелује на суграђане да на Задушнице, у суботу, 5. новембра, за одлазак на гробље уместо аутомобила користе градски превоз. Неће бити допуштен улаз моторним возилима на гробља од 7 до 15 часова, осим на Новом бежанијском гробљу, где ће капије гробља бити затворене до 16 часова, најављено је из овог предузећа.

Капије за улаз моторних возила биће отворене од 15 часова (на Новом бежанијском гробљу од 16 часова). На Новом, Земунском, Топчидерском, Бањичком и Старом бежанијском гробљу на снази је потпуна забрана уласка за аутомобиле на Задушнице.

У недељу, 6. новембра, капије за улаз моторних возила биће отворене од 7 до 18 часова, осим на Новом, Земунском, Топчидерском, Бањичком и Старом бежанијском гробљу.

За посетиоце који се теже крећу и старије суграђане, на највећим градским гробљима: Лешћу, Орловачи и Новој Бежанији, обезбеђена су три комфорна минибус возила са климатизацијом која ће их бесплатно превозити. Организовани превоз ће у суботу, на Задушнице, саобраћати у одређеним интервалима од 7 до 15 часова, од улазне капије до најудаљенијих парцела.

На Новом, Централом и гробљу Збег сутра ће бити организован превоз службеним аутомобилима предузећа од 7 до 15 часова.

Из ЈКП „Погребне услуге” апелују на посетиоце гробаља да буду опрезни и да се не наслањају на споменике. Током редовне контроле стабилности споменика, стручне екипе предузећа утврдиле су да има доста споменика који су нестручно подигнути, дотрајали и нестабилни, па у случају наслањања и механичког притиска може доћи до њиховог пада и повређивања присутних лица.

Посебно се скреће пажња родитељима са малом децом да воде рачуна о њиховом кретању. На  гробљу је забрањен приступ деци млађој од десет година без пратње одраслог лица. Уколико неко уочи опасност од пада споменика, потребно је обавестити Управу гробља.

Према члану 10. градске Одлуке о уређењу и одржавању гробља и сахрањивању, о одржавању гробних места и надгробних обележја на њима старају се искључиво њихови корисници, породица и сродници.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Нови бесплатни вођени обилазак новог гробља

Следећа вест

Наградна игра за студенте, даваоце крви

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *