Нови бесплатни вођени обилазак новог гробља

Нема коментара Share:

04.11.2022.
Бесплатни вођени обилазак новог гробља организован је за 6. новембар у 11 часова, у трајању од 120 минута. Место окупљања је на платоу код главне капије Новог гробља (Рузвелтова 50), саопштено је из Јавног комуналног предузећа „Погребне услуге”.

Ова тура је посвећена књижевницима и песницима двадесетог века, творцима духа, људима који су својим идејама и делима крчили пут ка модерности и савремености. Стварали су пером и душом – „Док год има мрака, биће и сванућа!” 

У оквиру богате ризнице Новог гробља и успомена на животе које чувају његове алеје и камени сведоци сећања биће издвојене приче о бунтовницима духа, вечитим Одисејима, људима о којима је много писано, али никад довољно, јер се увек нешто може додати и открити. 

Ово је прилика да се подсетимо великих духова новог времена који су дубоком емоцијом, прожимајући судбину човека и света, уплићући властиту емоцију и душу, неретко налазећи се у тешким животним и емоционалним ситуацијама стварали дела која су надрасла ове просторе, као и време у коме су настала.

У оквиру овонедељне шетње присетићемо се прича о књижевницима који су у исто време били дипломате, о последњем двобоју код нас, о једном чувеном љубавном троуглу, али и приче о зависти средине према онима који излазе из оквира просечности. 

Вођа туре је др Виолета Обреновић,историчарка уметности. Контакт: info@beogradskagroblja.rs

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Помен жртвама комунистичког режима и подршка идеји о обнови спомен-парка „Краљева чесма”

Следећа вест

На Задушнице забрањен улаз моторним возилима на гробља, а бесплатан превоз на Орловачи, Лешћу и Новој Бежанији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *