Затворен 51. Филмски фестивал у Сопоту

Нема коментара Share:
Затворен 51. Филмски фестивал у Спопоту

09.07.2023.
На свечаном затварању 51. Филмског фестивал у Сопоту вечерас, одржана је свечана додела награда фестивала који је реализован у продукцији Центра београдских фестивала и Центра за културу Сопот.

Жири такмичарског програма овог филмског фестивала у Сопоту у саставу Ана Мариа Роси, редитељка и председница жирија, Михаела Стаменковић глумица и Раде Радивојевић композитор, доделио је награде.

Награда „Gran Pri фестивала” додељена је филму „Да ли сте видели ову жену” (у режији Душана Зорића и Матије Глушчевића), у продукцији „Non-Aligned Films”, а награду је примио Матија Глушчевић.

Награда за најбољу режију додељена је Пјеру Жалици за филм „Празник рада”.

За најбољу женску улогу, награда „Мира Ступица” додељена је Марији Шкарчић за филм „Трагови”, у режији Дубравке Турић. 

Награда „Бата Живојиновић” за најбољу мушку улогу додељена је Јови Максићу за филм „Олуја” који је режирао Милош Радуновић.

Одлуку о награди публике за најбољи филм донео је жири публике у саставу: Катарина Миош, председница жирија, Марина Спасојевић и Сања Јевић. Ова награда је додељена филму „Траг дивљачи”, а уручена је Ненаду Павловићу редитељу филма.

Специјално признање стручног Жирија припало је постхумно Пуриши Ђорђевићу за филм „Уста пуна земље”, а у образложењу стоји да је ово остварење великана српске и југословенске кинематографије у најбољој традицији основне идеје овог фестивала када је осниван пре пола века: афирмисати филмове прожете слободарским духом и хуманим порукама, а награду је примила ћерка Лидија Андрић, наводи се у саопштењу ЦЕБЕФ-а

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Изложба „Теслини доприноси медицини” на Гардошу

Следећа вест

Изложба „Посвета београдском школству”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *