Шапић: Обнова Трга Николе Пашића и наставак изградње гараже у Влајковићевој улици крећу чим време то дозволи

Нема коментара Share:

25.11.2023.
Радови на изградњи гараже у Влајковићевој улици и реконструкцији Трга Николе Пашића кренуће чим то временски услови дозволе и њиховим завршетком овај део града добиће изглед какав заслужује и какав Београд треба да има, изјавио је председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић.

Он је истакао да је реч о два пројекта о којима се већ дуже време говори, али никако да започне њихова реализација.  

– Што се тиче гараже у Влајковићевој улици, ту су увелико почели радови, али као што смо и очекивали, наишло се на изузетно важна археолошка налазишта. Када се тако нешто деси, онда мора све да стане и то је трајало више од пола године. На основу информација које нам дају људи који се баве археологијом, очекујемо да ће до краја ове календарске године све оно што се нашло испод површине земље, а што је важно са археолошког становишта, бити измештено и да ће се, чим прође хладно време, наставити изградња гараже у складу са нашим уговором о јавно-приватном партнерству са кинеском компанијом. Инвестиција је њихова, износи око седам милиона евра, што значи да ту не иде ништа из градског буџета – прецизирао је Шапић.

Он је додао да ће се парк изнад гараже након завршетка радова уредити у складу са потребама грађана.

– Паркинг-места су проблем у свим великим градовима, па и у Београду. Гаража у Влајковићевој улици са 284 места ће значајно растеретити центар града, а онда ћемо добити једну лепу зелену површину где ће људи моћи да проводе време – истакао је председник Привременог органа.

Шапић је најавио и реконструкцију Трга Николе Пашића и додао да остаје све исто, указујући на то да је према предлогу од пре неколико година било планирано да се фонтана уклони.

– Наравно да је фонтана постала симбол овог трга и да је нећемо уклањати. Само уређење трга ће остати исто, али све ће бити ново, нове плоче, нова фонтана. Читав простор и са парком у Влајковићевој, овај потез у самом центру града, можемо слободно да кажемо, добиће изглед какав стварно мислим да заслужује и какав Београд треба да има – рекао је Шапић.

И ови радови, како је напоменуо, крећу када то буду дозволили временски услови.

– Пројекат је готов, грађевинску дозволу смо добили, све административне ствари су завршене. Верујемо да не би требало да радови на реконструкцији Трга Николе Пашића трају дуже од неколико месеци. Када се на пролеће крене са радовима, очекујемо да до краја идуће године бити завршени, а у 2025. години ће поптуно бити завршен овај део града – рекао је Шапић.

Он је подсетио и да је сређен парк испред Председништва Србије, Народне скупштине, као и плато испред Старог двора.

– Заиста мислим да нови изглед центра града и овог простора на коме се сада налазимо заслужују сви Београђани – закључио је Шапић.

Напомена: Видео-материјал се може преузети са линка

https://wetransfer.com/downloads/156b6086fed1e83d3879038d8ee51d2520231125150711/37e2fad33dc3852815527eccda61643020231125150712/04958b
Претходна вест

Међународни сајам енергетике и Сајам екологије и заштите животне средине и природних ресурса „Ecofair” на Београдском сајму

Следећа вест

Шапић: Нови вртић у Борчи, на седам хиљада квадрата и са 270 места, биће један од највећих у граду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *