Весић у насељу Бечмен: Улажемо у децу, од игралишта до бесплатног таблета

Нема коментара Share:

09.07.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас новоизграђено дечје игралиште у сурчинском насељу Бечмен. Догађају су присуствовали члан Градског већа Милош Дангубић и председник општине Сурчин Стеван Шуша.

Весић је истакао да ново игралиште у Бечмену изгледа исто као игралишта на Ушћу или у неком другом парку у било којој другој градској општини.

– Желимо да постигнемо да деца у сваком насељеном месту на територији града имају исте услове. Игралиште је опремило и направило ЈКП „Зеленило – Београд”, а укупни трошкови износили су око пет милиона динара. Трудићемо се да у сваком насељу сурчинске општине, осим тргова урадимо и дечја игралишта и на тај начин покажемо да су нам деца приоритет – нагласио је Весић.

Он је додао да је Град то показао и доношењем одлуке да купи уџбенике за први и други разред.

– У питању су уџбеници за предмете: Математика, Српски језик, Свет око нас и изабрани Страни језик. На тај начин смо родитељима смањили за око 6.000 динара трошкове за уџбенике када су у питању деца која похађају први и други разред. Осим тога, сва деца са територије града Београда која похађају трећи, четврти, пети и шести разред добиће од Града таблет са бесплатним вај-фај интернетом, што значи да неће зависити од тога да ли родитељи у кући имају интернет или не, а добиће и бесплатне дигиталне уџбенике. Сви наставници и учитељи са територије града који предају деци од трећег до шестог разреда добиће бесплатно лаптоп рачунаре, а свака школа ће бити опремљена вај-фај интернетом. То је улагање у децу и најважније улагање које би требало да једно друштво оствари – од дечјег игралишта до бесплатног таблета – истакао је заменик градоначелника.

Он је навео да у нашем друштву постоје разни отпори. Међутим, додао је да се ни Немачка није дигитализовала у овом смислу, као и то да је поносан када му немачки инвеститор из Берлина каже да деца поменутог узраста у Берлину не добијају бесплатне таблете и да бесплатни интернет немају све тамошње школе.

– У Београду ће деца имати бесплатне таблете и све школе ће имати вај-фај интернет, те ћемо у том погледу бити бољи од Берлина. То је мој сан, да деца Београда имају оно што немају њихови вршњаци у Берлину, Риму или неком другом европском граду. Свако дете у Београду ће бити једнако по питању поменутих ствари и неће зависити од финансијског стања њихових породица. Због тога је важно да наставимо да улажемо у децу и њихову будућност. Колико год неком изгледало да ово није велика и важна инвестиција, за децу Бечмена је ово значајно. На тај начин показујемо да нам је сваки део Београда једнако важан – истакао је Весић.

Извршна директорка ЈКП „Зеленило – Београд” Наташа Шишаковић је подсетила да су радови на изградњи дечјег игралишта у Бечмену започети 18. јула.

– Коришћени су реквизити и материјали по свим стандардима, а зоне слободног пада су апсолутно поштоване. На јесен, када почне сезона садње, оплеменићемо овај простор додатним зеленилом – рекла је Наташа Шишаковић.

Председник општине Сурчин Стеван Шуша је рекао да је игралиште у Бечмену једно од најлепших у Сурчину.

– Ово је осмо игралиште које смо уредили у претходних неколико година. То показује начин на који настављамо да уређујемо нашу општину, а до краја године планирамо да урадимо још два оваква игралишта, од којих ће једно бити у наутичком селу у насељу Бољевци – рекао је Шуша.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Завршава се уређење централних тргова у Добановцима и Јакову

Следећа вест

Весић: Сваки бесправно изграђен објекат у Београду ће бити срушен

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *