Интервенције на стаблима услед јаког олујног ветра

Нема коментара Share:

20.07.2023.
Услед синоћног невремена у Београду, екипе Јавног комуналног предузећа „Зеленило – Београд” од ноћас имају велики број интервенција на санирању преломљених стабала и грана, саопштило је ово комунално предузеће.

Јавно комунално предузеће „Зеленило – Београд” је услед јаког ветра и кише интервенисало на више од 300 локација на санацији прелома грана или стабала.

Интервенције су извршене на свим локацијама од јуче у 20 часова до јутрос до 9 часова, уз употребу неопходне механизације. У току су интервенције на више локација, а радови ће се наставити докле год буде било потребе за тим.

Највише интервенција било је на територији општина Савски венац и Нови Београд.

На неколико локација забележен је пад стабла преко саобраћајнице, као и штета на паркираним аутомобилима, те су екипе „Зеленила” у најкраћем року изашле на терен и омогућиле неометано одвијање саобраћаја.

Иако радници „Зеленила” свакога дана, током целе године обилазе сва стабла на јавним зеленим површинама и примењују све мере неге, услед јаког ветра и кише која је падала дошло је до прелома грана или стабала. Нажалост, овакве ситуације није могуће предвидети.

Случајеве оборених, преломљених или оштећених стабала која могу угрозити безбедност и нанети материјалну штету, суграђани могу пријавити Сервисном центру Града Београда на број 11-0-11, путем имејл-адресе info@zelenilo.rs, као и Оперативном тиму за хитне интервенције ЈКП-а „Зеленило – Београд” на број телефона 011/2650-683. Позивање дежурне службе могуће је и путем Градског центра за обавештавање, дежурне инспекције и МУП-а. Оперативни тим за хитне интервенције дежура 24 часа.

Моле се грађани за стрпљење и разумевање, а екипе „Зеленила” наставиће радове на санацији стабала докле год буде било потребе, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: http://www.beograd.rs

Претходна вест

Положени венци на спомен-обележје браниоцима Београда од Турака

Следећа вест

Награђени вуковци и њихови наставници

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *