Београђанима од јуче на располагању 18 пунктова за вакцинацију без заказивања

Нема коментара Share:
Београђанима од јуче на располагању 18 пунктова за вакцинацију без заказивања

08.04.2021.
Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић изјавила је за ТВ Вести да је Београђанима од јуче на располагању 18 пунктова за вакцинацију за грађане који немају заказан термин за вакцинацију преко портала е-управа.

Она је истакла да се пунктови за вакцинацију без заказаивања налазе у свим градским општинама, уз додатни пункт који се налази u Заводу за здравствену заштиту студената, који је намењен искључиво за вакцинацију студената.

– Одзив грађана је одличан и апелујем на грађане да дођу и вакцинишу се, будући да је Србија обезбедила довољан број вакцина. Свако може да оде на пункт који се налази на општини на којој станује, вакцинише се и на тај начин заштити себе и друге – рекла је Наташа Станисављевић.

Према њеним речима, грађани би требало да се информишу у домовима здравља на општинама на којима живе, јер су пунктови везани за домове здравља и тамо могу да добију информацију о тачној локацији на којој се врши имунизација.

– Друга опција је позивање кол-центара који постоје на свакој општини, јер се тамо такође може добити информација о томе где се у одређеним данима налази пункт за вакцинацију, али и информација која се тиче радног времена. Трећа опција је целокупан списак пунктова са адресама и радним временом који је објављен на сајту Града Београда – подсетила је секретарка за социјалну заштиту.

Она је додаала да све наведено апсолутно не утиче на процес имунизације за грађане који су се пријавили за вакцинацију преко портала е-управе и добили свој термин.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Београд у бојама које симболишу Светски дан Рома

Следећа вест

Укидање редукције полазака линија у јавном градском превозу путника

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *