План одрживе урбане мобилности града Београда номинован за финале „СУМП” награде

Нема коментара Share:
План одрживе урбане мобилности града Београда номинован за финале „СУМП” награде

14.04.2021.
План одрживе урбане мобилности града Београда номинован је за финале „СУМП” награде, саопштио је Секретаријат за саобраћај. Овогодишњи жири Европске комисије био је импресиониран приступом Београда у планирању одрживе урбане мобилности и усвајању плана који граду пружа јасну стратегију за постизање заједничке, интегрисане и инклузивне мобилности, заједно са детаљним и амбициозним циљевима које треба постићи.

За ову престижну награду Београд се у финалу нашао са Билбаом и Греноблом.

„СУМП” награду додељује Европска комисија за планирање одрживе урбане мобилности, која је покренута 2012. године. Циљ награде је подстицање усвајања планова одрживе урбане мобилности од локалних власти широм Европе и награђивање изузетних достигнућа у приоритетном тематском подручју сваке године. Такође, награда је признање локалним и регионалним властима за изврсност у планирању одрживе урбане мобилности.

Ове године, у складу са најавом „Грин дила” Европске комисије, очекује се да кандидати поделе своје перспективне намере да створе нулту емисију и инклузивни транспорт у свом локалном контексту интеграцијом одрживих начина превоза у свој систем мобилности.

Досадашњи добитници ове награде били су градови: Брисел, Манчестер, Турда, Малме, Бремен, Ривас-Васијамадрид, Абердин.

Наш град је ове године номинован за једну од три главне „СУМП” награде. Сам улазак у финално надметање представља признање за досадашње напоре на развоју урбане мобилности у Београду. Такође, он је показатељ да смо на правом путу да створимо Београд још лепшим за живљење, али уједно је и обавеза да улажемо више ресурса у имплементацију одрживе мобилности.

Наградна церемонија доделе 9. „СУМП” награде и проглашење добитника је планирана за 19. април.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радови у Тополској обустављени, биће настављени по обезбеђивању конзерваторског надзора

Следећа вест

Делегација Београда у посети Москви и Санкт Петербургу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *