Радојичић са турским амбасадором: Долази туристичка сезона, ускоро потписивање споразума о признавању потврда вакцинисаних грађана

Нема коментара Share:

29.04.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић разговарао је јуче у Старом двору са новоименованим амбасадором Турске Хамијем Аксојем.

Овом приликом двојица званичника су разговарала о доброј сарадњи коју негују Република Србија и Турска, као и о многим пројектима које су државе започеле уз залагања амбасаде и Града Београда.

– Велико ми је задовољство што сам данас имао прилике да разговарам са амбасадором Аксојем. Турска је важан партнер Београда и Србије када су у питању привреда, индустрија, здравство, култура, туризам, као и многе друге области – рекао је Радојичић и додао да га радује будућа блиска сарадња и покретање нових иницијатива које су од значаја за грађане наших престоница и држава.

Званичници су разговарали о актуелној епидемијској ситуацији, као и о механизмима које државе спроводе у циљу сузбијања епидемије.

– У Србији се одвија импресивни процес масовне имунизације и то искуство у сузбијању епидемије је драгоцени пример за друге земље – рекао је амбасадор и додао да ће Турска од 29. априла бити у потпуном „локдауну” како би се смањио број новозаражених.

Градоначелник је рекао да је ово веома значајно имајући у виду предстојећу туристичку сезону и заинтересованост српских туриста за летовања у Турској. Како је најавио, Србију и Турску очекује потписивање важног споразума о признавању потврда о вакцинисању, што ће допринети несметаном кретању туриста.

– Данас смо договорили и унапређење сарадње у областима екологије и заштите животне средине, али и удруживање у оквиру акција озелењавања и зближавања градова Србије и Турске. Овакви видови сарадње су на добробит свих грађана, зближавају народе и земље и пружају многе олакшице у разним областима – закључио је градоначелник.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Трамвај на линији 2 исклизнуо из шина на Дорћолу

Следећа вест

Позив грађанима да дају крв

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *