Град обезбедио нови мобилни пункт за вакцинацију

Нема коментара Share:

07.05.2021.
Председник Александар Вучић је заједно са представницима Града Београда обишао данас мобилни пункт за вакцинацију у насељу Звечка код Обреновца, а потом и у селу Врело код Уба. Пункт су обишли градоначелник Београда Зоран Радојичић, заменик градоначелника Горан Весић, градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш, те ресорни министар Златибор Лончар и државни секретар Александар Стефоски, као и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Како је раније навео Горан Весић, Град Београд је у сарадњи са Градским заводом за јавно здравље преуредио један градски аутобус у мобилни пункт за вакцинацију.

– Аутобус је опремљен опремом за рад две екипе за вакцинацију. Ово возило је додељено Градском заводу и када се заврши пандемија служиће као мобилни пункт за вакцинацију другим вакцинама, рецимо оном против грипа – истакао је Весић на свом Фејсбук налогу и додао да ће већ наредног викенда мобилни пункт бити на другим локацијама у граду.

Међу окупљеним грађанима били су и они који су се до сада већ вакцинисали, али и они који су дошли како би разговарали са председником и пружили му подршку.

Директор Дома здравља „Обреновац” др Обрад Исаиловић рекао је за Танјуг да су о посети председника Вучића обавештени пре два дана, а за вакцинацију баш на том мобилном пункту се за данас пријавило 150 грађана.

– У самом насељу Звечка није било дневно толико пријављених. Долазак председника мотивисао је додатно људе да се вакцинишу – навео је др Исаиловић.

У Обреновцу је до сада првом дозом вакцинисано око 17.000, а ревакцинисано 13.000, односно укупно је вакцинисано око 30.000 грађана, што је отприлике 30 одсто у односу на број пунолетних грађана те општине.

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас грађанима у Звечки да треба да се вакцинишу јер тако штите и себе и друге, уз кoнстaтaциjу дa бисмо, укoликo би се вакцинисали готово сви, мoгли дa живимо, радимо и водимо нoрмaлaн живoт.

Вучић je рeкao дa из короне морамо да изађемо пре свих, да сe пoсвeтимo рaду и живoту како бисмо урaдили свe oнo штo нисмo стигли досад. Нагласио је дa мoбилни пунктoви трeбa дa пoмoгну људимa дa сe лaкшe и бржe вaкцинишу.

Вучић је у аутобусу за вакцинацију разговарао са баком Веслинком Тадић из села Вукићевица код Обреновца.

– Важно је да се вакцинишете јер ћете на овај начин заштитити себе, биће сигурнији сви око вас, а чланови ваше породице ће се мање плашити да вас не заразе – поручио је Вучић, а пренео Танјуг.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Промена рада линије 85

Следећа вест

Друга донација за здравствене установе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *