Сузбијање комараца на јавним површинама

Нема коментара Share:

21.05.2021.
ЈКП „Градска чистоћа” Београд, Сектор екологије и унапређења животне средине спровешће 24. маја мере контроле и смањења популације комараца на јавним површинама на територији града Београда, саопштено је из овог јавног предузећа.

Акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље ће се спроводити од 19 до 24 сата на следећим локацијама: Савски насип од Прогара до Јакова, Винча, Ритопек уз Дунав, Гроцка, Брестовик уз Дунав, Авала, Трешња, Степин луг, Миљаковачка шума, Липовичка шума, Гроцка 1, Гроцка 2, Винча 1, Винча 2, блокови 44 и 45, блокови 70 и 70А, Старо сајмиште, Парк пријатељства, Ушће, Ретензија, Доњи град – Земун и Горњи град – Земун.

За потребе мера контроле бројности комараца на територији града Београда биће ангажоване стручне екипе ЈКП „Градска чистоћа” Београд – Сектора екологије и унапређења животне средине.

Третман ће се спровести уколико временске прилике то дозволе. Према хидрометeоролошкој прогнози климатски услови ће бити повољни за хемијски третман одраслих форми комараца.

Користиће се препарат који је регистрован од Министарстава за заштиту животне средине и који је уписан у Привремену листу биоцидних производа. Препарат ће се користити према упутству произвођача.

Третмани ће се спровести уређајима са земље: димним генератором за термално замагљивање – VECTOR FOG H500F, IGEBA TF 95 и ULV Aerosol Generator IGEBA тип U 15 HD-M.

Из овог предузећа апелују на грађане да омогуће несметан рад, али и на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења третмана.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Проглашене и заштићене још две културно-историјске целине Крунски венац и Светосавски плато

Следећа вест

Радови на водоводној мрежи на општини Нови Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *