„Градска чистоћа” и општина Савски венац за малог Гаврила

Нема коментара Share:

22.05.2021.
Акција прикупљања рециклабила за малог Гаврила Ђурђевића почела је данас на територији ГО Савски венац, саопштавају из ове градске општине. Дворишта основних школа биће отворена за све суграђане до 16 часова, а на локацијама ће их чекати запослени ЈКП „Градска чистоћа”. 

– Мали Гаврило је, захваљујући својим родитељима који су нам се обратили за помоћ, био инспирација за покретање овакве акције која поред емпатичног има и едукативни карактер. Путем акције „Рециклирај за живот” учимо и подсећамо не само најмлађе већ све суграђане да није сваки отпад смеће. Рециклабили представљају робу и његовим издвајањем помажемо Гаврилово лечење, а поновном употребом сировина штедимо новац и природне ресурсе, али и битно утичемо на заштиту животне средине. Желели бисмо да освестимо да ово није акција само за Гаврила већ за сву децу, за генерације које долазе, јер од нас зависи какву ћемо им будућност оставити. Помажући Гаврилу помажемо нама самима, зато хвала свим Београђанима који ће данас и сутра рециклирати за живот. Надам се да ће и у будућности то наставити да раде – поручио је Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа” Београд. 

ГО Савски венац која се прва прикључила акцији анимирала је поред основних школа са територије овог дела Београда и предшколске установе, али и запослене у згради општине.  

– Циљ акције је да се пластика, папир, лименке, стакло и тетрапак рециклирањем претворе у новац, који се прослеђује на рачун малог Гаврила, а захваљујући солидарности и ангажовању грађана Савског венца он ће практично „зарадити” новац неопходан за најскупљи лек на свету, који за њега значи шансу за нормалан живот. Драго ми је што у школска дворишта пристижу и суграђани из других делова Београда, то је додатни мотив да се и друге општине прикључе акцији. Хвала Београђанима на подршци – рекао је председник ГО Савски венац Милош Видовић.

Гаврилова мама, Невена Ђурђевић, која је данас са супругом посетила двориште ОШ „Војвода Мишић”, каже да су све ближе циљу и да је за Гаврилов лек потребно сакупити још нешто више од пола милиона евра.

– Хвала свим добрим људима који се на било који начин прикључују и помажу нашем Гаврилу. Сада сви имају прилике да помогну одричући се нечег што би свакако само бацили. Зато акција и јесте сјајна. Уколико би се прикључили и други градови Србије не бисмо само много урадили за Гаврила већ за сву нашу децу. Бескрајно хвала ЈКП „Градска чистоћа” и ГО Савски венац на овако великој акцији – рекла је Невена Ђурђевић.

ЈКП „Градска чистоћа” ће за прикупљену пластичну, металну, тетрапак, стаклену и папирну амбалажу, која ће донацијом Београђана постати власништво малог Гаврила, уплатити новчана средства на рачун породице Ђурђевић. Уместо да новац у виду пластике, лименки, стакла и папира бацамо, вођени идејом солидарности, можемо променити Гаврилово и наше сутра.

Акција се наставља и у недељу, 23. маја, на територији ГО Савски венац на шест локација, па сви суграђани који не стигну данас да донесу рециклабиле у школска дворишта могу то учинити сутра од 8 до 16 часова на локацијама: Поп Лукина преко пута броја 15, Делиградска преко пута броја 15, Облаковска преко пута броја 14, Петра Чајковског преко пута броја 2, Гучевска преко пута броја 22 и Косте Рацин преко пута броја 25.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Град одштампао нове брошуре о значају вакцинације

Следећа вест

Весић: Београд се враћа нормалном животу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *