Весић: Град Београд ће купити таблете за све ђаке од првог до четвртог разреда

Нема коментара Share:

25.05.2021.
Сви ђаци од првог до четвртог разреда на територији града Београда добиће 1. септембра таблете из којих ће моћи да уче у новој школској години, најавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући на ТВ Пинк.

Он је прецизирао да ће Град Београд 1. септембра купити 67.592 таблета и да ће сваки имати картицу уз бесплатни вај-фај. Тако ће свако дете имати бесплатни интернет код куће без обзира на то да ли његови родитељи у стану имају интернет или не.

– Таблети ће бити подељени путем школа, родитељи ће их задуживати, а ми ћемо средином јуна расписати конкурс за куповину дигиталних уџбеника. Свако дете ће добити дигиталну верзију уџбеника. Купујемо такође 6.949 лаптопова за наставнике који раде са том децом и сваки од њих ће добити лаптоп како би могао да одржава наставу користећи дигиталне уџбенике – истакао је Весић.

Додао је да родитељи већ увелико купују уџбенике и позвао директоре да обавесте родитеље ђака да ће деца добити бесплатне дигиталне уџбенике.

– Они то морају да ураде, а наравно ствар је родитеља да ли желе да њихово дете поред тога има и обичне уџбенике. Директори су дужни да обавесте родитеље ђака шта Град Београд купује за њихову децу. Можда ће неко због тога да одлучи да не купи уџбенике, већ да његово дете учи из дигиталних – рекао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Град доделио још 127 стипендија најбољим ученицима и студентима

Следећа вест

Весић: Београд донирао Косовској Митровици ауто-дизалицу „паук”

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *