Радојичић: Град Београд са 50 одсто вакцинисаних близу живота који је био пре короне, настављамо велике економске, спортске и културне пројекте

Нема коментара Share:

28.05.2021.
Београд је веома близу процента од 50 одсто пунолетних вакцинисаних и зато можемо да кажемо да смо врло близу начина живота који смо водили пре короне, рекао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић за национални дневник РТС-а.

– Пре неколико минута сам се чуо са људима који раде статистику, још увек не можемо са сигурношћу да кажемо да је 50 одсто пунолетних Београђана вакцинисано, али с обзиром на то да су жене биле ревносније, скоро сам сигуран да је 50 одсто жена у Београду вакцинисано. Кључна порука је да добро напредујемо, да смо врло близу те бројке која нам је важна, односно да довољан број људи буде вакцинисан – рекао је градоначелник.

Додао је да се полако приближавамо тренутку када ћемо моћи мало да се опустимо, што не значи да треба да изгубимо из вида увек потребну опрезност. 

– Припремамо и спортске догађаје, Београд ће бити домаћин великог ватерполо финалног турнира Лиге шампиона. Надам се и одржавању Београдског маратона, а почињу и концерти, што су све назнаке да се живот полако враћа у своје нормалне токове. Морам, међутим, још једном да нагласим да није време за претерану радост и потпуно опуштање. Надам се да ће лето бити много боље него претходни период, али и даље морамо бити опрезни – рекао је Радојичић.

Градоначелник Радојичић је истакао да је, осим тога што Београд епидемиолошки постаје све сигурнији град, престоница Србије проглашена и за град са најбољим економским и инвестиционим потенцијалом у Европи, према оцени реномиране британске куће „Emerging Europe” која се бави економском анализом градова Централне, Источне, Југоисточне Европе и Јужног Кавказа.

– Београд је на овој листи процењен као град са највећим економским потенцијалом. То значи да је најбоља дестинација за инвестирање. Они прoцењују пре свега политичку и економску стабилност града и земље, а са друге стране приступност града осталом региону и Европи. Београд развија аеродром, путеве, брзу железницу, као и добру комуникацију рекама – нагласио је градоначелник.

Посебно је истакао добру стручност кадрова, као и све бољу пословну климу у нашем граду. 

– Подсетићу да је 2016. године Београд био на 186. месту на бизнис дуинг листи Светске банке по брзини издавања грађевинских дозвола, a 2019. године био је на 9. месту. Кључна ствар је, међутим, пројекат „Београд на води”, а када инвеститори виде како се овај пројекат добро развија, верујем да ће joш више улагати у српску престоницу – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Београд прешао педесет одсто вакцинисаних

Следећа вест

Весић: Београду недостаје још 11.247 вакцинисаних до 50 одсто

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *