Градоначелник Радојичић домаћин градске славе: Градску славу Спасовдан обележићемо уз поштовање епидемиолошких мера

Нема коментара Share:

02.06.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић саопштио је данас да ће ове године слава града Београда – Спасовдан, бити обележена у четвртак, 10. јуна 2021. године. Градска слава ће бити обележена светом архијерејском литургијом у београдској Вазнесењској цркви, потом ће у поподневним часовима бити уприличен пријем у Старом двору, док ће свечана славска литија кренути у 19 часова.

– Ове године градску славу обележавамо сећајући се тешких тренутака кроз које смо пролазили у претходном периоду суочени са пандемијом КОВИД-19, али исто тако са вером у Бога и надом да ћемо се успешно изборити са свим изазовима који су пред нама – рекао је градоначелник и додао да ће са великом радошћу, као овогодишњи домаћин славе града Београда, присуствовати литургији, а затим угостити званице у Старом двору и придружити се свештенству и грађанима у литији од Вазнесењске цркве до Храма Светог Саве.

Како је објаснио градоначелник, литија ће се са почетком у 19 часова кретати од Вазнесењске цркве улицама Кнеза Милоша и Краља Милана, преко Трга Славија и Булевара ослобођења до Храма Светог Саве на Врачару где ће бити служен молебан за Београд и његове житеље.

– Градску славу обележићемо поштујући епидемиолошке мере које се односе како на скупове на отвореном тако и у затвореном простору. Одржавамо радне састанке и пажљиво припремамо целокупну организацију заједно са свештенством Српске православне цркве. Позивам грађане да заједно тога дана будемо у молитви, као што смо се заједно борили са пандемијом, те да нас заједништво води у лепшу будућност – закључио је Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојчић: Опрезно се враћамо организацији спортских и културних манифестација у Београду

Следећа вест

Градоначелник Радојичић честитао Томиславу Томашевићу именовање за градоначелника Загреба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *