За пријем у вртиће стигло скоро 19.000 захтева

Нема коментара Share:

02.06.2021.
Након анализе свих пристиглих захтева за место у београдским вртићима, уписне комисије утврдиле су да су стигла 6.184 дупла захтева, што значи да је реалан број поднетих захтева на овогодишњем конкурсу 18.996, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак. 

– То је око шест одсто мање захтева у односу на прошлу годину, и са око 1.250 слободних места више на конкурсу то нам даје реалне основе за прогнозу да је Београд на корак до укидања листе чекања”, рекао је Гак гостујући на ТВ Коперникус.

Како је истакао, 7. јуна се очекује објава прелиминарних листа примљене деце, након чега ће родитељима бити остављен рок за жалбе, уколико их има.

– Када се цео тај процес заврши, конкурс се завршава објавом коначних листа почетком јула – рекао је Гак.

Гак је подсетио да је Град Београд 2017. године имао око 10.000 деце на чекању, те да је минимална листа или њено укидање ове године, што ће се знати у септембру, историјски успех Града Београда у предшколству.

– То је био циљ којем смо тежили и на чијој смо реализацији пуно радили. Заиста нам је битно да што већи број деце прође кроз предшколско образовање јер је оно од изузетног значаја за правилан развој деце – закључио је Гак.

Он је додао да је у овом тренутку у Граду Београду обухват предшколским образовањем око 74 одсто, односно да у вртиће иде скоро 80.000 деце. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић честитао Томиславу Томашевићу именовање за градоначелника Загреба

Следећа вест

Вредна донација школи „Вељко Радмановић”

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *