Радојичић уручио награде Града Београда ученицима генерације: Град Београд ће наставити да улаже у образовање

Нема коментара Share:

28.06.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак уручили су данас награде Града Београда ђацима генерације београдских основних и средњих школа. Награде, таблет и лаптоп рачунаре и монографије добило је 198 ученика генерације основних школа и 87 ученика средњих школа, укупно њих 285.

Радојичић је том приликом истакао да овакви догађаји представљају најпријатније тренутке за њега и да му је задовољство да поздрави најбоље ђаке генерације у Београду.

– Протекла година је због пандемије вируса корона била веома тешка за све нас и зато желим да захвалим директорима, деци, родитељима и свима другима који су дали свој допринос да школе не буду место значајног заражавања и преношења вируса. То је наш највећи успех који је омогућио да се изборимо са вирусом и очувамо наше здравље. Са друге стране, добра организација наставе показала је да и у тим околностима сви заједно можемо да постигнемо добре резултате, а да образовање трпи што мање могуће. Верујем да ће и наредни период бити пун изазова, али исто тако верујем и да ће комбинација класичног и дигиталног образовања дати младим људима могућност да даље напредују – казао је Радојичић.

Он је истакао да је образовање важно пре свега зато што човек мора стално да се усавршава.

– Знање се стално мора унапређивати, а са позиције наставника, морам рећи да је најважније да у мору информација којима смо данас изложени, умемо да одвојимо битно од небитног. Желим вам да сваке године будете бољи од претходне јер само на тај начин ћете још више напредовати у животу. Родитељима такође желим да честитам зато што су својој деци усадили деци чињеницу да образовање треба ценити, а наставном особљу честитам јер су и у неповољним условима успели да дају свој максимум. Град Београд ће наставити да улаже у образовање, ове године имали смо један од највећих буџета за образовање и наставићемо да обнављамо и опремамо школе, градићемо нове и правити још боље резултате у систему образовања – казао је Радојичић.

Секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак истакао је да су овакви дани круна рада Секретаријата за образовање и дечју заштиту. 

– Ако смо као Град Београд макар мало допринели успесима ових младих људи, ја сам презадовољан. На нама је да им стварамо што боље услове за учење и рад, на њима је да дају све од себе и наставе даље да се развијају и ван школа. Још једном им честитам на свему до сада постигнутом – поручио је Гак.

Он је додао да је Град Београд у претходних пет година уложио око 600 милиона динара за опремање београдских школа. 

– Наставићемо да радимо свој посао и наставићемо да будемо поносни на све успехе београдских ђака – рекао је Гак.

Ђаци генерације основних школа добили су таблет рачунар и монографију „Свети Сава споменица”, док су средњошколцима уручени лаптоп рачунари и монографија „Србија – градови, општине, насеља”. Град је за награде укупно издвојио 13,3 милиона динара.

Председник Скупштине Друштва директора школа Србије Дејан Недић навео је да Град Београд на прави начин води рачуна о више од 190.000 школске деце у београдским основним и средњим школама, пре свега стварањем добрих услова за школовање и стипендирање најбољих ученика. 

– Граде се и опремају школе, улаже се у генерације које долазе и које су будућност Београда. Издвајања Града Београда у један од најважнијих сектора образовања и дечју заштиту су до сад највећа у историји главног града – реко је Недић, додавши да је сарадња школа са Градом на веома високом нивоу.

Ученица генерације Филолошке гимназије Јована Анђелић обратила се у име награђених и том приликом прочитала есеј о томе како и на који начин би се у животу требало усавршавати.

Музички програм за госте у Комбанк дворани извели су ученици Музичке школе „Невена Поповић”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Инвестиције Београда у јавни превоз међу највећима у Европи

Следећа вест

Радојичић: Спектакуларан дочек наших златних кошаркашица

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *