Весић угостио децу из Грачанице

Нема коментара Share:

13.07.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић угостио је данас у Старом двору децу из Грачанице. Догађају је присуствовао и помоћник градоначелника Андреја Младеновић.  

Весић је истакао да је Београд главни град за сваког Србина где год живео на земаљској кугли.

– Чувајте нашу српску традицију, културу и историју, поштујте и друге, али чувајте оно што је наше. Не дајте да ико узме оно што припада нама, јер у противном нећемо имати ништа. Најбоље можете да се борите за своју земљу и себе тако што ћете учити, бити вредни, успешни и слушати родитеље, учитеље и наставнике. Тако ћете постати добри и успешни људи који ће много урадити за ово друштво – рекао је Весић.

Он је истакао да нико не може да победи онога који има довољно знања у глави.

– Ако имате знање, нико вам не може ништа. Ова зграда у којој се данас налазите је Скупштина Града Београда, а у згради прекопута нас налази се председник Републике Србије. Те две зграде чиниле су до пре 85 година дворски комплекс у којем су живели краљ и краљица Србије и где се дешавала историја наше земље. Ова зграда је доказ да смо ми народ са пореклом, историјом и да нисмо јуче дошли на ове просторе, да смо овде одвека и да су то наши простори, како на Косову и Метохији тако и у било ком делу Србије – рекао је Весић.

Том приликом, заменик градоначелника поделио је деци из Грачанице лопте у бојама српске заставе након чега су заједно обишли дворске салоне и терасу на којој Београђани поздрављају спортске прваке, да би потом у скупштинском ресторану пробали  специјалитет – палачинке у шатоу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Део Дувањске улице у петак без воде

Следећа вест

Откривeн спoмeник Рaбиндрaнaту Taгoру у пaрку Ушћe

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *