Потписани уговори за подршку развоја предузетништва

Нема коментара Share:

15.07.2021.
Секретар за привреду Милинко Величковић данас је потписао уговоре са корисницима средстава добијених по јавном конкурсу за подршку развоја предузетништва града Београда за 2021. годину. 

Према његовим речима, Секретаријат за привреду ове године је за подршку развоја сектора микро и малих предузећа и предузетника определио 20 милиона динара за куповину основних средстава, машина и опреме, у износу до 1.000.000,00 динара, без ПДВ-а, по кориснику.

– Град Београд, Секретаријат за привреду већ дуги низ година спроводи разне мере и активности ради подстицања запошљавања и развоја микро, малих, средњих предузећа и предузетника. Јачањем привреде и подизањем капацитета привредних субјеката подстичемо и запошљавање – рекао је Величковић.

Он је истакао да је циљ да се јавним конкурсом за подршку развоја предузетништва на територији града Београда за 2021. годину афирмише и подржи развој женског предузетништва и родне равноправности. 

– Циљ нам је да овом мером подржимо развој предузетништва унапређивањeм пословног процеса, увођењем нових или побољшањем постојећих пословних и производних линија, отварањeм могућности за модернизацију производних процеса. На овај начин чувамо постојећа радна места и стварамо услове за отварање нових радних места код привредних субјеката који ће запослити незапослено лице са евиденције Националне службе за запошљавање са територије града Београда на период од једне године – казао је Величковић.

Он је нагласио да ће овим конкурсом бити подржан 21 привредни субјекат.

– Од овог броја привредних субјеката, 14 је услужних и седам производних, односно 12 je у власништву мушкараца и девет у власништву жена. На овај начин ће 21 незапослено лице са евиденције НСЗ-а имати посао – закључио је Величковић.

Јавни консурс за куповину једног или више основних средстава (машина и опреме), који је објављен 2. априла, трајао је до 23. априла 2021. године. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Позив грађанима да дају предлоге за очување животне средине

Следећа вест

Градоначелник Радојичић присуствовао отварању здравствене станице у Борчи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *