Весић и Умар Кремлев положили венац на Гробље ослободилаца Београда

Нема коментара Share:

27.08.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић и председник Светске боксерске федерације Умар Кремлев положили су данас венац на Гробље ослободилаца Београда 1944.

Догађају су присуствовали председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин и бивши светски првак у боксу Рој Џонс Јуниор, који је у посети Београду поводом Светског дана бокса и наступајућег Светског првенства у српској престоници.

Весић је подсетио да ће у Београду ове године бити одржан највећи спортски догађај у нашој земљи – Светско првенство у боксу.

– Наша земља још од 70-их година прошлог века није имала прилику да организује овако велики догађај. Очекује се око 700 такмичара, као и више хиљада туриста. Заиста се спремамо да будемо добри домаћини овог догађаја који почиње 24. октобра – најавио је Весић и позвао све љубитеље бокса да посете овај планетарни спектакл.

Весић је захвалио председнику Светске боксерске федерације на подршци.

– Наша земља по резултатима није у самом светском врху и по својим резултатима још увек не заслужује да буде домаћин планетарног првенства, али захваљујући председнику Светске боксерске федерације, господину Кремлеву, као и председнику Боксерског савеза Србије Ненаду Боровчанину, наш бокс се полако уздиже и ово првенство ће свакако бити велики подстицај за наше будуће шампионе – истакао је Весић.

Кремлев је захвалио домаћинима на гостопримству и истакао да не може да се сложи да Србија не заслужује право да буде домаћин Светског првенства у боксу. Подсетио је да је Србија боксерска земља која је у историји постизала велике резултате.

– На овај велики дан – Светски дан бокса, можемо да уживамо у Београду. Захваљујем челницима Града Београда и председнику Вучићу јер нам је омогућено да се окупимо. Такође ми је драго да смо данас положили венце на месту где су наши преци заједно ратовали и дали животе спасавајући свет од фашизма – навео је Кремлев и подсетио да је меморијал „Вечна ватра” отворен на иницијативу председника Александра Вучића и Владимира Путина.

Изразио је уверење да ће данашњи дан бити организован на највишем нивоу, као и предстојећи Светски шампионат у боксу.

– Сигуран да ће цео свет причати да су Срби најбољи људи, да су за такмичаре организовани најбољи услови, као и најбоља инфраструктура, те да сваком треба да буде циљ да посети Србију – истакао је Кремлев.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Измена режима саобраћаја због радова у Малом Мокром Лугу

Следећа вест

Весић: Град позива родитеље да се пријаве за рефундацију новца за уџбенике, сутра стижу таблети

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *