Горан Весић покретном канцеларијом обишао три насеља у Сурчину

Нема коментара Share:

02.10.2021.
У оквиру акције „Београд побеђује”, заменик градоначелника Горан Весић је својом покретном канцеларијом и са сарадницима обишао данас општину Сурчин, где је разговарао са грађанима Прогара, Бољеваца и Јакова.

– Бољевци имају уређен дом културе, као и нови трг, а трг са дечјим игралиштем се завршава се и у Јакову. Житељи Прогара пожелели су да се и код њих среди сличан простор уз нови дом културе. Важно нам је да свако насељено место у Сурчину буде урбанизовано. Бољевац је добио и уређену салу, вртић, у Прогару се следеће године мења 14 километара водоводне мреже, асфалтираће се нова два километара тротоара, колико је већ и урађено до сада, као и нове улице. Разговарали смо и о неким дугорочнијим пројектима, попут канализације, ноћном превозу, уређењу јавних стајалишта и потреби за лекарима специјалистима – рекао је Весић.

Он је оценио да су овакви разговори важни јер се на лицу места могу чути проблеми грађана, од којих неки одмах могу да се реше, а као пример за то навео је да се једна госпођа пожалила да има рупа на асфалту у њеној улици, што већ за неколико дана екипе „Београд-пута” могу да реше.

– За тај проблем се не би чуло, као ни за неке друге, да нисмо дошли да разговарамо са грађанима. Ја разумем политику тако што се решавају проблеми грађана, неки лако, једним телефонским позивом, док за друге треба више времена. Ако будемо решавали проблем по проблем, свако од ових места може да постане боље место за живот. Сурчин ће бити општина која ће се највише изграђивати у наредном периоду. Гради се национални стадион, добиће везу БГ воза из Земуна до центра, стадиона, аеродрома и надаље до Обреновца, као и излаз на ауто-пут преко Сремске газеле те брзу везу од Јурија Гагарина преко Војвођанске. Градиће се и важни универзитетски садржаји, као и за становање, тако да ће предности свега тога осетити људи који овде живе јер ће се истовремено подићи и квалитет њиховог живота – навео је Весић.

Заменик градоначелника најавио је и да ће се у свако од ових места вратити после неколико месеци, вероватно на пролеће, како би се сумирали резултати и видело шта још треба да се уради. Тако ће се радити сваке године, поручио је Весић. 

С грађанима су разговарали и представници Градске управе и јавних предузећа, као и председник општине Сурчин Стеван Шуша са сарадницима. Деци су и овом приликом подељени прикладни поклони.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Безбедност пешака на првом месту

Следећа вест

Редовно испирање водоводне мреже на општини Савски венац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *