Весић посетио Данијелу Торлак која живи у централној кули на Старом сајмишту

Нема коментара Share:

24.10.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић посетио је данас дом Данијеле Торлак која деценијама живи у централној кули на Старом сајмишту.

Како је рекао централна кула ће бити прва реконструисана када буде почео да се ради меморијални комплекс.

– Ту живи још једна породица, тако да ће те две породице у складу са законом, а они већ разговарају са Дирекцијом за имовину, добити нове станове и када буду изашли из ове куле она ће бити потпуно реконструисана. Било је крајње време и они су то очекивали деценијама да се уради – нагласио је Весић.

Према његовим речима, то је место страдања, убијени су Јевреји, Срби и Роми и време је да се оно обележи као место сећања на Холокауст и на све што се дешавало у Београду за време Другог светског рата. 

– Ови људи живе овде не својом вољом, неко их је неко ту сместио и време је да добију пристојне услове за живот. Тако ћемо решавати проблеме и у другим павиљонима. Драго ми је што су и ови људи задовољни разговорима које воде, а у вези са становима које ће добити. Мислим да ћемо већ на пролеће, председник Вучић је најавио да ће се у априлу обележити Дан холокауста, почети радове на овој кули. Ми смо већ 2015. године одавде иселили оне који су имали атељее и добили су нове, а сада је остало да још имовински решимо ове станаре и моћи ћемо да почнемо радове на централној кули – закључио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Сарадња Града Београда и Санкт Петербурга

Следећа вест

Покретна канцеларија Горана Весића са грађанима Новог Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *