Гости из Свердловске области у посети Београду

Нема коментара Share:

28.10.2021.
Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић примио је данас у Старом двору делегацију Свердловске области коју је предводио Василиј Козлов, министар страних економских послова ове области Руске Федерације. У делегацији су били и градоначелник Јекатеринбурга Алексеј Орлов, као и представник департмана за стране економске послове Свердловске области Иља Скидин и представници Амбасаде Русије. 

Младеновић је изразио велико задовољство што може да први пут угости ову делегацију Свердловске области. Он је госте упутио у значај нашег града за читав регион.

– Београд се данас развија као модерна европска престоница. Прилично смо отворени за сарадњу са Руском Федерацијом и њеним градовима и областима. На изузетно високом нивоу су међудржавни односи, а однос између два народа кроз историју био је и више него пријатељски, могло би се рећи да су то два братска народа. Последњих година нарочито трудили смо се да сарадња не буде само на речима већ да и конкретним стварима покажемо напредак и изградњу нових односа – рекао је Младеновић.

Он је подсетио да Београд и Москва имају потписан споразум о братимљењу, а сарадња је подигнута на виши ниво, посебно у областима економије, привреде, културе, спорта. Такође, организовани су успешни Дани Београда у Москви и Дани Москве у Београду, а последњи споразум потписао је градоначелник Београда у Санкт Петербургу приликом обележавања осам векова од рођења Александра Невског. 

– У јеку смо планова за откривање споменика Александру Невском у Београду, што је донација руских пријатеља. Тако да је сарадња са руским пријатељима и партнерима вишеслојна – навео је Младеновић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Кaмпaњa Грaдa Бeoгрaдa у спрeчaвaњу нaсиљa нaд жeнaмa

Следећа вест

Безбедно на путу од куће до школе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *