Весић: Захваљујући присебности возача ГСП-а потрага за дечаком из Жаркова окончана срећно

Нема коментара Share:

03.11.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић захвалио је возачу ГСП-а Далибору Миљковићу, који је синоћ након поноћи у аутобусу у којем је радио уочио дечака из Жаркова за којим је била расписана потрага. Весић је захвалио и полицији и рекао да поступак возача Миљковића заслужује да се боље објасни начин на који се раде потраге за несталим лицима у Београду. 

– Мало пре 22 сата, МУП је алармирао наш оперативни центар који контролише рад свих превозника. Расписана је потрага након што је породица дечака, који је из Жаркова, пријавила да је дете нестало. Имамо камере у свим аутобусима осим у педесетак најстаријих возила, па преко оперативног центра можемо да проверимо да ли се у неком аутобусу појавила особа која се тражи – рекао је Весић. 

Према његовим речима, сви возачи су на дисплеју добили информацију о особи која се тражи и возачи који су у том тренутку били у возилима укључени су у потрагу коју је водио МУП. 

– Негде око поноћи, возач на линији 31 приметио је дете које је одговарало опису како улази у возило на станици код „Београђанке”. Одмах је укључио четири мигавца, питао дечака одакле је и схватио да је у питању дете које се тражи. Малишан му је рекао да се уплашио неког човека и ушао у аутобус, те тако од Жаркова стигао до центра града. Наравно, одмах је алармиран МУП, стигла је полицијска патрола ПС „Звездара”, која је расписала потрагу. У међувремену, дечак се дружио и спријатељио с нашим возачем Далибором, након чега је пребачен у полицијску станицу и родитељи су дошли по њега – истакао је Весић. 

Он је додао да је ово пример како заједнички може да се ради на оваквим случајевима. 

– Желим да захвалим возачу који је био веома упоран и који је потврдио да је на свакој станици обраћао пажњу на све путнике како би евентуално уочио особу за којом је расписана потрага. Дугујемо му захвалност јер је препознао дете, пришао му и захваљујући чињеници да око поноћи аутобуси нису пуни, успео да поразговара с њим и закључи да је у питању дете за којим је расписана потрага. Све се срећно завршило, а захвалност дугујемо и полицији, као и возачу Далибору Миљковићу – закључио је Весић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Зеленило” пресадило више одраслих стабала на аеродрому „Никола Тесла”

Следећа вест

Трофеј Београда у мачевању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *