Обележавање Европског дана борбе против рака простате и Светског дана превремено рођених беба

Нема коментара Share:

17.11.2021.
Удружење медикалних онколога Србије, уз подршку Града Београда, обележава 17. новембра Европски дан борбе против рака простате.

Рак простате је други по учесталости облик малигне болести код мушкараца. Откривањем у раној фази, проценат излечења ове болести је јако висок, па је од суштинске важности афирмација превенције и рана дијагностика болести.

Седамнаести новембар је и Светски дан превремено рођених беба, који се ове године обележава по тринаести пут. Годишње, у свету се роди 15 милиона деце пре термина, док је у Србији учесталост превременог порођаја око седам одсто. Превремени порођај је комплексан проблем и може имати вишеструке последице, носи са собом низ ризика и представља велики изазов за здравствене раднике, али и породицу.

Са жељом да се 17. новембра пажња јавности усмери на ова два важна датума,  Град Београд ће колоризовати  објекте декоративним осветљењем са циљем јачања свести у борби против рака простате, и то Бранков мост и велику куполу Дома Народне скупштине плавом бојом, а љубичастом бојом Палату Албанија и Мост на Ади, са порукама подршке превремено рођеним бебама – саопштили су из ЈКП „ Јавно осветљење”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Oдржaнa кoнститутивнa сeдницa Упрaвнoг oдбoрa Фoндaциje зa дeцу и млaдe Бeoгрaдa

Следећа вест

Мобилна експозитура Банке „Поштанска штедионица” од четвртка на пијаци „Каленић”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *