Прва награда за „Атлас типова карактера предела Београдa”

Нема коментара Share:

18.11.2021.
На Тридесетом међународном салону урбанизма, у категорији Истраживања, студије и пројекти из области просторног и урбанистичког планирања, прва награда је додељена студији „Атлас типова карактера предела Београда” Шумарског факултета у Београду, која је резултат пројекта „Типологија предела за потребе одрживог развоја града Београда у складу са принципима Европске конвенције о пределима”. Пројекат је финансирао Секретаријат за заштиту животне средине.

Салон урбанизма је редовна годишња манифестација Удружења урбаниста Србије која представља смотру најзначајнијих, актуелних остварења у области просторног и урбанистичког планирања, урбанистичког пројектовања и реализације. У свим категоријама је учествовало 111 радова.

Награђени атлас представља збирку текстуалних, картографских и графичких приказа вредности предела Београда системски сређених у једну целину.

Овај атлас је важна основа за прописивање мера заштите животне средине и очувања карактера предела Београда за потребе планирања и уређења простора и изградњу објеката, процену утицаја планова, програма и пројеката на животну средину, наведено је у саопштењу Секретаријата за заштиту животне средине.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Рeкoнструисaн Днeвни бoрaвaк зa дeцу и омладину са сметњама у развоју у Младеновцу

Следећа вест

Планиране интервенције екипа „Зеленила” у Новом Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *