„Паркинг сервис” представио систем „Око соколово” делегацији Најробија

Нема коментара Share:

19.11.2021.
Висока делегација Најробија, коју предводи заменик градоначелника главног града Кеније Вилијам Кангете Туку, данас је посетила ЈКП „Паркинг сервис”, саопштавају из овог градског предузећа. Састанку у Контролно-оперативном центру овог предузећа присуствовали су директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић, извршни директор Милош М. Петровић, руководилац Службе за информатику и аутоматику Раденко Вуковић, као и амбасадор Србије у Кенији Драган Жупањевац. Приликом посете „Паркинг сервису” гостима је презентован рад система „Око соколово” и наплата паркирања. 

– У циљу унапређења комуналног реда, Град Београд је увео овај систем који контролише непрописно паркирана возила на улицама Београда, али и плаћање паркирања за прописно паркирана возила. Делегацији Најробија приказали смо читав пакет услуга који обезбеђује систем „Око соколово”, од наплате и контроле паркирања до системских и мобилних апликација и израде географско-информационог система. Уз помоћ система, цео посао „Паркинг сервиса” у делу паркинг контроле сада је потпуно аутоматизован и заинтересовани смо да са својим производом, који је наша интелектуална својина, изађемо и на тржиште Најробија – рекао је Чупковић, директор ЈКП „Паркинг сервис”.

Предности увођења оваквог система су комунални ред, ефикасније санкционисање непрописно паркираних аутомобила те контрола и наплата паркирања на паркинг местима. Систем има превентивну улогу, па су приказани његови резултати – улице без застоја и гужви, ефикаснија контрола паркирања, уредније плаћање и повећана изменљивост возила на паркинг местима.

– Најроби је подељен на више општина, имамо готово пет милиона становника и комуналне услуге се плаћају путем мобилних телефона. Веома смо заинтересовани да учимо на вашим примерима и применимо ваше решење с обзиром да два града имају сличне изазове. Јако су нам значајна ваша искуства у решавању проблема саобраћаја путем система „Око соколово”, јер је област паркирања код нас још увек неуређена због чега смо кренули са позиционирањем паркинг места у граду и припремом техничке документације – навео је Кангете Туку, заменик градоначелник Најробија.

Осим Комуналне милиције и „Паркинг сервиса”, систем „Око соколово” могу да користе и друге комуналне службе и предузећа, јер возила могу да бележе ударне рупе, нелегалне баште, оштећене саобраћајне знакове, те да контролишу постављене рекламе. Увођењем овог система омогућено је ефикасније одржавање комуналног реда, дигитализација услуге паркирања, као и ефективно и економично пословање, саопштавају из „Паркинг сервиса”. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Донација Прихватилишту за децу Београда

Следећа вест

Завршени радови на унапређењу декоративног осветљења старог ДИФ-а

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *