Весић: Изградња надвожњака омогућиће већи комфор становника Батајнице

Нема коментара Share:

24.11.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и председник општине Земун Гаврило Ковачевић обишли су данас радове на изградњи надвожњака преко брзе пруге у Батајници. 

Весић је истакао да на брзој прузи више неће бити класичних пружних прелаза због развоја железнице и безбедности возача у друмском саобраћају.

– Ради се надвожњак у дужини од 285 метара, као и 1.200 метара приступних саобраћајница које ће се уливати у Батајнички пут, а потом и у Батајнички булевар, чиме ће бити решен проблем саобраћаја у овом насељу. Такође, овим ће бити омогућена повезаност насеља Шангај са Батајницом – најавио је Весић.  

Прецизирао је да вредност пројекта, који је финансирао Град Београд, износи шест милиона евра.

– Ово је пример како Град и Република могу да раде заједно, имајући у виду да је брза пруга финансирана из републичког буџета, а да притом грађани добију бољи комфор живота. Пројекат је био захтеван зато што се на овој деоници налазио велики број кућа чији су власници добили правичну надокнаду – навео је Весић.

Он је најавио радове на проширењу Батајничког пута и изградњу Батајничког булевара, напоменувши да је решено и укључење на ауто-пут. 

– Ови пројекти ће допринети да се ради нова линија Бг воза до Сурчина, будућег националног стадиона, аеродрома и Обреновца. То ће омогућити људима из Новог Сада да брзим возом дођу до Железничке станице Земун, да се пребаце на Бг воз и стигну до аеродрома. Сутра, када се заврши брза пруга, иста ствар биће могућа и из Ниша или Ваљева – казао је заменик градоначелника. 

Момировић је истакао да је пројекат значајан јер је претио да угрози пројекат брзе пруге Београд – Нови Сад. 

– Успели смо да нађемо адекватно решење и урадимо експропријацију земљишта. Овај пројекат подиже квалитет живота грађана Батајнице, испод надвожњака је најбржа пруга у Источној Европи – истакао је министар и захвалио Граду Београду и Општини Земун на доброј сарадњи. 

Ковачевић је додао да су у плану и други битни пројекти за становнике Батајнице, попут одводњавања, чишћења и изградње дренажних канала и путне инфраструктуре за мештане Бусија и Угриноваца. У плану је реконструкција комплетне водоводне мреже у насељу Шангај и изградња спортске сале, најавио је Ковачевић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић у Лештанима, Град Београд и Општина Гроцка помоћи ће у санацији штете

Следећа вест

Рaдojичић: Oдржaнa сeдницa Штaбa зa вaнрeднe ситуaциje пoвoдoм eксплoзиje у Лeштaнимa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *