Весић: Реконструисан објекат Центра за социјални рад у Раковици

Нема коментара Share:

09.12.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић, заједно са градском секретарком за социјалну заштиту Наташом Станисављевић, обишао је данас реконструисан објекат Центра за социјални рад у Раковици и том приликом прецизирао да је ово пети центар који је обновљен у последњих пет година.

– До сада су уређени центри у Сурчину, на Врачару, Чукарици, Звездари и сада у Раковици. Обнавља се и у Гроцкој, што ће бити завршено у јануару. У међувремену изграђен је нови центар у Обреновцу – рекао је Весић, најављујући да ће се у наредном периоду уредити и центри за социјални рад у осталим општинама.

Он је прецизирао да у Раковици има више од шест хиљада корисника социјалне помоћи. 

– Услови рада за, конкретно у овом центру, 28 људи веома су важни, као и за укупан број запослених у Градском центру за социјални рад којих је око шест стотина. Они раде веома осетљив и друштвено одговоран посао, који може да се ради само с љубављу. Зато Град има обавезу да покаже тим људима да стоји иза њих и да им се добрим условима рада и платама захвали – казао је Весић. 

Он је најавио да ће се Град трудити да шири обим услуга, како би се грађанима који се нађу у стању социјалне потребе пружила подршка. Весић је на крају поручио да новца у буџету има довољно за велике инфраструктурне пројекте, као и за сређивање оваквог простора у који није улагано четрдесет година.

Наташа Станисављевић је прецизирала да је објекат комплетно реконструисан. 

– Обнова је трајала 45 календарских дана и обухватила је подополагачке радове, замену санитарија, сређивање зидова и инсталација, тако да простор сада изгледа малтене као нов. Поручен је и комплетно нов намештај, а нарочито смо поносни на контролисану собу за виђање деце, уређену по свим светским стандардима. Објекат је прилагођен особама са инвалидитетом, има прилазну рампу, прилагођене тоалете и улазе у канцеларије. Центар има и паник-тастере и видео-надзор ради безбедности стручних радника и корисника – истакла је Наташа Станисављевић.

Она је захвалила заменику градоначелника и председнику општине Раковица на подршци и доброј сарадњи. 

Догађају су присуствовали директорка Градског центра за социјални рад Зорица Павловић и председник општине Раковица Милош Симић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Ухапшени нападачи на возаче ГСП-а

Следећа вест

Стрелци из 11 земаља на Интернационалном првенству Београда

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.