Горан Весић: Отворен пети пункт за вакцинацију у београдским тржним центрима

Нема коментара Share:

14.12.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић присуствовали су отварању још једног пункта за вакцинацију против вируса корона. Нови пункт отворен је у „Беошопинг центру” на Звездари, где су грађанима на располагању „синофарм” и „фајзер” вакцине. Пункт ће данас радити до 17 сати, а од сутра и сваког наредног дана од 12 до 20 часова.

Београд је најорганизованији кад је реч о вакцинацији, због чега и има највећи број вакцинисаних, рекао је том приликом Горан Весић. 

– Сарадња је одлична са свим општинама и тржним центрима и ово је пети тржни центар где отварамо пункт за вакцинацију. Веома је важно да људима омогућимо вакцинацију тамо где живе или долазе – навео је Весић. 

Он је прецизирао да је, закључно са данашњим даном, у Београду првом дозом вакцинисано скоро 63 одсто грађана, то јест скоро 870 хиљада људи, другом дозом 60,88 одсто, то јест скоро 845 хиљада људи, а очекује се да ће трећом дозом за шест-седам дана бити вакцинисано петсто хиљада Београђана. 

– То је управо разлог што је мање заражених у Београду и што смо тренутно у бољој ситуацији него многи други градови у Европи. Али, да бисмо били потпуно заштићени, треба да се вакцинише још људи. Зато упућујем позив онима који се још нису вакцинисали, да то ураде што пре – казао је Весић. 

Град ће наставити да отвара пунктове тамо где то има смисла, додао је Весић, и изразио захвалност свим приватним компанијама и тржним центрима који су се прикључили овој заједничкој борби за заштиту здравља становништва. 

Наташа Станисављевић је подсетила да, поред пунктова који се налазе у свим домовима здравља, амбулантама у руралним деловима града, као и на Београдском сајму, постоје и пунктови при тржним центрима. 

– Ово је данас пети пункт који се отвара у тржном центру. Радно време је од 9 до 17 часова, док ће сутра и сваки други дан, укључујући и викенде, радно време бити од 12 до 20 часова. Највећи разлог због чега смо отварали вакциналне пунктове у тржним центрима јесте тај да се што више младих вакцинише у Београду јер је имунизација старијих суграђана прешла 80 процената – рекла је Станисављевићева.

Када је реч о вакцинацији младих, она је додала да је радује податак о скоку броја вакцинисаних у овој популацији, напоменувши да је до сада вакцинисано 37,8 одсто особа од 18 до 30 година. 

– Пре месец дана тај проценат је износио 30 одсто, што значи да је скок више од седам процената. Пунктови у тржним центрима радиће до краја децембра и у јануару – рекла је Наташа Станисављевић, која је захвалила Горану Весићу на подршци и на томе што је Београд први кренуо са активном кампањом отварања пунктова за вакцинацију тамо где је већа масовност.

Председник општине Звездара Владан Јеремић изјавио је да је Звездара једна од најуспешнијих општина по проценту вакцинисаног становништва.

– Наша обавеза је да подржимо идеју и посвећеност Града Београда и Министарства здравља како би се вакцинација обављала онако како треба. На тај начин ћемо стећи услове да се вратимо нормалном животу – рекао је Јеремић и позвао све становнике општине да се вакцинишу на новоотвореном пункту у „Беошопинг центру”. 

Директорка Дома здравља „Звездара” Драгана Трифуновић Балановић захвалила је Граду Београду и шопинг центру на новом простору за вакцинацију и истакла да су грађани ове општине одговорни. На овом пункту, додала је, могу да се приме вакцине „синофарм” и „фајзер”, и то прва, друга и трећа доза. 

Осим на овом пункту, грађани се могу вакцинисати на пункту у робној кући „Икеа”, у тржним центрима „Рајићева”, „Стадион” и „Галерија” у оквиру Београда на води, као и у Хали 7 Београдског сајма. Такође, на располагању су им и пунктови у свим домовима здравља на територији Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

  Следећа вест

Весић: Од данас вакцинација у ТЦ „Стадион”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *