Отворена „Староградска зима” – богат програм за најмлађе

Нема коментара Share:

17.12.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић и председник општине Стари град Радослав Марјановић обишли су Парк војводе Вука на Топличином венцу где је у оквиру манифестације „Београдска зима” данас отворена „Староградска зима”. Догађају је присуствовао и секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш.

Весић је рекао да је овај трг уређен пре неколико година, те да сваке зиме постаје простор за децу.

– И данас је општина Стари град, у сарадњи са Градом, поставила овде диван простор где ће бити концерата и догађаја за децу, али и гастро кућица тако да ће сви моћи да уживају – рекао је Весић.

Он је подсетио да је данас отворено клизалиште на Ташмајдану и додао да ће око 20. децембра бити отворено и велико клизалиште на Тргу Републике где је, додао је, јуче одржан „Дечји новогодишњи концерт”.

Весић је поменуо и новогодишњи караван са концертима и дечјим представама који је, како каже, данас у Младеновцу, а који ће укупно обићи 25 локација у градским и приградским општинама.

Како је навео, испред зграде општине Звездара отворен је „Трг бајки” где се најмлађима читају бајке и додао да бити организована и „Улица отвореног срца”.

– Све ово намењено је деци и захваљујем општини Стари град што су се потрудили и обезбедили своја средства како бисмо заједнички имали још један додатни програм за децу – рекао је Весић.

Председник општине Стари град Радослав Марјановић је рекао да ће „Староградска зима” трајати 36 дана и додао да ће за то време бити одржано десет концерата, као и 40 различитих радионица што се, додао је, ради у сарадњи са Музејом примењене уметности.

– Родитељи ће моћи да доведу своју децу и пријаве их овде на штанду, али и да уживају у гастро пунуди у оквиру манифестације – рекао је Марјановић и позвао све грађане Старог града, али и свих других општина да дођу и уживају.

Током трајања „Староградске зиме”, улаз у Музеј примењене уметности биће бесплатан сваког петка од 11 до 19 сати, где ће се одржавати најразличитији типови радионица за све узрасте. 

Посетиоце манифестације очекује и 10 гастро кућица београдских ресторана који ће припремити храну за све који дођу. Радно време гастро кућица и шанка је радним данима од 15 до 22 сата, а викендом од 11 до 23 часа.

Програм „Староградска зима” организују општина Стари град, Град Београд, Беоком сервис, Мондо, Адриа Медиа магазини и Музеј примењених уметности.

Фото: Танјуг

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Почела продаја годишњих карата за јавни превоз

Следећа вест

Општина Барајево добила услугу геронтодомаћица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *