Промена технологије сакупљања и одношења отпада у насељу Миљаковац

Нема коментара Share:

22.12.2021.
Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” завршава пројекат промене технологије сакупљања и одношења отпада у београдском насељу Медаковић, које територијално припада општини Звездара и Вождовац, саопштено је из овог предузећа.

Из овог насеља се повлачи из употребе 350 класичних надземних контејнера запремине 1,1 метар кубни, а постављају 132 нова џамбо контејнера запреминe 3,2 кубика. 

Џамбо контејнери заузимају мањи део јавне површине, а примају веће количине отпада. Поклопци ових контејнера су увек затворени тако да животиње луталице и птице не могу осипати отпад ван њега. Контејнер се отвара помоћу ножне папуче, што суграђанима знатно олакшава његову употребу. Поред унапређења комуналних ефеката, предност џамбо контејнера је у томе што немају точкиће па је њихово померање готово онемогућено, изузев камионима „Градаске чистоће”. Несавесним измештањем контејнера, учесници у саобраћају се доводе у опасност, а нова технологија одлагања отпада у џамбо контејнере решава овај проблем. 

„Чистоћа” апелује на суграђане да савесно одлажу отпад, да га не остављају поред контејнера или на зелене и друге јавне површине. Такође, моле се суграђани да у контејнере не бацају жар и недовољно охлађен пепео како не би изазвали пожар, уништили контејнер и довели у опасност околно растиње и објекте. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Буџет Београда за 2022. највећи у историји, бројни пројекти од великог еколошког значаја за град

Следећа вест

Исплаћена помоћ родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *