Никодијевић присуствовао манифестацији „Зимски фест” у Студентском парку

Нема коментара Share:

24.12.2021.
Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић присуствовао је данас у Студенстком парку манифестацији „Зимски фест“, коју први пут организује Канцеларија за младе Града Београда. 

Том приликом поклоне је добило тридесеторо деце са сметњама у развоју из хуманитарне организације „Дечје срце”, а пакетиће је поделио заменик директора Канцеларије за младе Немања Марковић.

Никодијевић је нагласио да је ово прва година да се у Студенском парку организује манифестација „Зимски фест“ те да је овај парк изузетно добра локација за организацију оваквих догађаја. 

– Канцеларија за младе одлучила је да направи фестивал који ће трајати три дана. Ово је пре свега подршка домаћим предузетницима који послују на територији Града Београда, зато имамо и овај продајни маркет у позадини – рекао је Никодијевић.

Он је додао да је највећи део фестивала посвећен управо најмлађима. 

–  Зато су овде организоване приредбе за најмлађе, Деда Мраз и подела пакетића, а за оне нешто старије на бини ће бити организовани концерти мање познатих београдских бендова. Трудили смо се да овде буде садржаја и за најмлађе и најстарије, да свако може да дође, да се лепо проведе, нешто купи и послуша добру музику. Надам се да ће ово постати традиционалан фестивал у Београду – рекао је председник градског парламента.

Осим културно-забавног карактера, манифестација има за циљ и промоцију предузетништа младих Београда у виду продајног маркета где су изложени производи домаће радиности, промоцију уметничких заната и пратећих производа, затим стваралаштва младих у виду ручно прављеног накита и сличног аксесоара.

У oквиру музичког програма одржавају се наступи београдских младих ди-џејева, као и бендова поп-рок жанра, a за најмлађе посетиоце – кловнови, Деда Мраз и други аниматори.

У оквиру манифестације биће организована подела преко 200 пакетића за децу са сметњама у развоју и остале младе суграђане који су штићеници домова за децу без родитељског старања и других установа социјалне заштите.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Обележене три деценије Градског центра за социјални рад

Следећа вест

Никодијевић честитао Божић верницима који га славе по грегоријанском календару

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *