Новогодишњи пакетићи за децу из Шекспирове

Нема коментара Share:

29.12.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић је, у оквиру своје покретне канцеларије, посетио заједно са секретарком за социјалну заштиту Наташом Станисављевић Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине са сметњама у развоју у Шекспировој улици. Том приликом, они су деци ове установе поделили новогодишње пакетиће. Догађају је присуствовала и помоћница директора ове установе социјалне заштите Јелена Гајић.

Весић је подсетио да је ова установа социјалне заштите урађена по свим светским стандардима и да мало која земља у Европи има овакву врсту дневног боравка.

– Данас смо донели 150 пакетића, од укупно 500 колико је опредељено преко наше Фондације за децу и младе Београда „Гнездо”. У томе су нам помогле компаније „Лидл”, „Вулкан” и робна кућа „Панда”. Овим смо показали да водимо рачуна о сваком детету на територији града и да свако дете има право да добије новогодишњи пакет, јер је то наша обавеза као друштва. То право посебно имају она деца која се налазе у установама социјалне заштите а о којој ми као друштво имамо додатну обавезу да бринемо. Дакле, свако дете има право на осмех за Нову годину, да види Деда Мраза, што је корисницима овог центра и те како значајно. Њима је потребна додатна помоћ друштва а ми у Граду Београду водимо рачуна о свим суграђанима, посебно о онима који захтевају посебну бригу – казао је Весић, истакавши да ће се његова канцеларија од јануара вратити решавању других проблема, а да ове недеље ради само за децу.

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић захвалила је заменику градоначелника на подршци у месецу даривања и напору да покретна канцеларија заједно са Фондацијом за децу и младе Београда обезбеди поклоне за сву децу из градских социјалних установа. 

– Поред пакетића који ће данас бити подељени у овом центру, у сарадњи са општинама обезбедили смо пакетиће и за децу из свих 15 дневних боравака на територији града, што значи да ће поклон до краја дана добити укупно 630 корисника. И у наредној години наставићемо да унапређујемо положај осетљивих групација. Град Београд је до сада обезбедио највише могуће стандарде када говоримо о пружању услуга. Подсетићу да је Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине са сметњама у развоју у Шекспировој добио сензорну собу, што је осма по реду у нашим дневним боравцима, а до пре седам година није постојала ниједна. У плану нам је да 2022. године, на иницијативу родитеља, кренемо са пројектовањем новог оваквог центра у Земуну. То нам је веома важно јер је више од 80 корисника са територије ове општине, а да притом немају свој дневни боравак – казала је Наташа Станисављевић.

Корисници установе и њихови гости том приликом су заједно са Деда Мразом окитили јелку.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Новогодишњи пакетићи за најмлађе Земунце

Следећа вест

Измена појединих линија јавног превоза због манифестације „Belgrade rock”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *