Градоначелник Радојичић: 300.000 динара од Града за бебу рођену у првим тренуцима 2022. године

Нема коментара Share:

01.01.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић посетио је данас ГАК у Клиничком центру Србије у Вишеградској улици, где је ноћас, само неколико тренутака после поноћи рођена девојчица – прва беба у 2022. години у Београду. 

Градоначелник је у изјави за ТВ Прва рекао да Нову годину почињемо лепим вестима и свим суграђанима пожелео срећне новогодишње празнике. 

– У болници у Вишеградској, само секунд после поноћи родила се девојчица тешка 3.590 грама, дуга 52 центиметра. Мајци Моники Бараћ, њеној породици и наравно беби честитам Нову годину, желим им дуг и срећан живот. Користим ову прилику да захвалим лекарима, дежурној екипи у Вишеградској, са проф. Спремовић-Рађеновић на челу, која је имала много лепог посла током новогодишње ноћи. Такође, у ГАК „Народни фронт”, готово у исто време, Светлана Ракоњац Тодосијевић родила је дечака, тешког 3.760 грама и дугог 53 центиметра, и стварно нисмо могли да пожелимо лепши почетак године. Напомињем да ће прве бебе рођене у 2022. од Града на поклон добити 300.000 динара – рекао је Радојичић. 

Према његовим речима, Град Београд води одговорну политику, нарочито када је у питању брига о деци и породиљама. 

– Буџет Секретаријата за образовање и дечју заштиту је ове године око 28 милијарди динара, док је буџет Секретаријата за социјалну заштиту 6,6 милијарди динара, тако да нема сумње да ћемо и ове године на прави начин водити бригу о деци и породиљама. Када су најмлађи и брига о њима у питању, Град је ове године обезбедио више средстава него прошле године. Наставићемо да радимо на реновирању школа, изградњи предшколских установа, али и изградњи нове дечје клинике у Тиршовој. Београд је инфраструктурни центар овог дела Европе и очекује нас наставак рада на многим пројектима које смо планирали буџетом. Подсетићу да је овогодишњи буџет Града 160 милијарди динара, највећи до сада, те да је предвиђено даље развијање многих пројеката из области екологије, урбане мобилности, изградње инфраструктуре и много тога другог – истакао је градоначелник. 

Он је свим суграђанима пожелео пуно здравља, јер нас, како је рекао, пандемија вируса корона мучи већ две године. 

– Такође, свима нам је потребно пуно стабилности и баланса у животу. То је јако важно за сваког појединца и сваку породицу, то јест за цело друштво. Увек постоји простор за напредак и бољи и квалитетнији живот а моје новогодишње жеље су у складу с тим – поручио је Радојичић.  

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Никодијевић: Спектаклом испред Скупштине, Београд ушао у Нову годину

Следећа вест

Деца из хранитељских породица добила пакетиће у Народној скупштини

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *