Протокол о сарадњи Хиландарa и Београда

Нема коментара Share:

14.02.2022.
Одборници Скупштине Београда гласаће данас за Протокол о сарадњи Светог манастира Хиландар и Града Београда, рекао је Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи. 

– Протокол ће бити први званични документ о сарадњи између Града Београда и Светог манастира Хиландар у историји. Овим протоколом уређује се сарадња Града Београда са манастиром Хиландар, који од свог оснивања 1198. године постоји као самостална монашка установа и као такав представља јединствени центар српске духовности, културе, образовања и традиције и има непроцењиву вредност за српско културно и историјско наслеђе. Обавеза Града Београда, као престоног српског града, јесте да помаже Свети манастир Хиландар – рекао је Весић и додао да је потписивање протокола договорено у октобру прошле године са игуманом Методијем, када је делегација Града Београда посетила Хиландар. 

Весић је објаснио да је Град Београд преузео обавезу да изгради депо за смештај историјских докумената и уметничких дела, као и да реконструише Ризницу Светог манастира Хиландар.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Чувамо природна богатства Космаја

Следећа вест

Одржана прва седница Градске изборне комисије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *