Градоначелник Радојичић честитао Дан државности председнику Вучићу и грађанима Србије

Нема коментара Share:

15.02.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић упутио је честитку председнику Србије Александру Вучићу и грађанима Републике Србије поводом Дана државности.

– Вама и свим грађанима Републике Србије честитам Дан државности, Сретење Господње. Овај дан не обележава само континуитет државности већ и темељну потврду нашег вековног опредељења за слободу, мир, толеранцију и сарадњу са свим народима и државама. Поносно сећање на дан доношења првог Устава Кнежевине Србије и почетка борбе за државност представљају надахнуће и залог за данашње генерације, уз истовремену примену највиших стандарда савремених европских држава. 

На дан када славимо државност наше Републике, обележавамо и годишњицу Првог српског устанка који је означио почетак наше борбе за слободу и годишњицу проглашења Сретењског устава, којим је Србија постала модерна и демократска држава, и уверен сам да ће наредне године донети срећу и просперитет Србији и свим нашим грађанима. Са друге стране, не можемо заборавити изазов са којим се суочило цело човечанство, пандемију корона вируса, која није заобишла ни нашу земљу. 

Као градоначелник Београда у име свих Београђана захваљујем Вам на лидерству, одлучности, одговорности и снази коју сте показали у борби против пошасти која је погодила цео свет, али и на визији коју сте понудили,  и свему што сте учинили да ту визију као тим остваримо, а то је здрава, проактивна, развијена, и слободна држава, на добробит свих грађана који у њој живе,  а пре свега због наше деце, и њихове будућности. Уз најбоље жеље за благостање и срећу народа Републике Србије у годинама које долазе, и да нам свако следеће Сретење донесе нове успехе желим свима још бољу и просперитетнију будућност – наводи се у честитки градоначелника Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градска изборна комисија усвојила одлуке о обрасцима за подношење изборних листа

Следећа вест

Радојичић: Чувамо природна богатства Космаја

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *