У установама социјалне заштите од почетка године збринуто 48 лица

Нема коментара Share:

21.02.2022.
Установе социјалне заштите, Прихватилиште за одрасла и стара лица и Прихватилиште за децу, током хладног таласа пружиле су помоћ и подршку сваком лицу које се из различитих разлога затекло на улици у стању хитне социјалне потребе, саопштено је из Секретаријата за социјалну заштиту. 

– Од почетка ове године у прихватилиштима је збринуто 20 одраслих лица и 28 деце. Тренутно је у Прихватилишту за децу 21 дете, а у Прихватилишту за одрасла и стара лица 71 корисник. Наше установе су спремно дочекале хладне дане са довољно капацитета. Секретаријат за социјалну заштиту је редовно у контакту са установама које врше хитно збрињавање. Сва деца или одрасла лица којима је потребна помоћ добиће неопходну подршку, заштиту и смештај. Поготово су биле појачане мере стања приправности у претходном периоду када су биле јако ниске температуре и неповољни временски услови. У складу са тим омогућили смо додатне капацитете за смештање бескућника – дневне прихватне центре где су могли да добију топли напитак, оброк, одећу и да се окупају, а набавили смо и велику количину обуће, одеће и помоћних лежајева. Ниједно лице није остављено на улици – рекла је секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Поводом Међународног дана социјалне правде, који се обележава 20. фебруара сваке године, секретарка је подсетила да систем социјалне заштите нема само обавезу да прати јавне политике и пружа услуге које су имплеменитиране у социјалну политику већ и да брине о људима и следи примере добре праксе, уз поштовање свих принципа и начела етичког поступања, али првенствено да заступа интересе оних који то не могу сами, као што су корисници установа социјалне заштите, бескућници, деца без родитељског старања, особе са инвалидитетом. 

– Секретаријат за социјалну заштиту спроводи социјалну политику посвећену борби против неједнакости, сиромаштва и социјалне искључености. Настојимо да створимо окружење у којем ћемо обезбедити иста права за све, поготово за онај део становништва који се суочава са социјалним проблемима или се тренутно налази у некој врсти социјалне потребе. Са таквом праксом ћемо наставити и у будуће, уз промовисање једнакости, укључивања и друштвене кохезије – закључила је секретарка Наташа Станисављевић.  

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић у Беоком сервису одговарао на питања суграђана

Следећа вест

Градска изборна комисија прогласила још две изборне листе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *