Фондација „Гнездо” наставља да помаже угроженој деци, све више донатора

Нема коментара Share:

14.03.2022.
Фондација за децу и младе „Гнездо” настала је као одговор Града да се помогне деци која су на било који начин угрожена. Донатора је све више и ја позивам све друштвено одговорне компаније да се јаве и помогну онима којима је помоћ неопходна, изјавила је Тања Поповић, чланица Градског већа и директорка Фондације за децу и младе „Гнездо”. 

Она је, гостујући на ТВ Студио Б, подсетила на трагедију у Обреновцу када су две девојчице настрадале док им је мајка била на послу и додала да је управо ова трагедија покренула причу о неопходности оснивања фондације.

Поповићева је подсетила да је први велики задатак који је ова фондација преузела на себе случај двоје деце, Марије и Лазара, којима је цела породица преминула од короне.

– Помогли смо овој деци око школовања, реновирали смо им кућу и опремили је намештајем. Са њима смо и даље у контакту и шта год да им је потребно, мимо онога што смо до сада урадили, ми смо им на располагању – истакла је Тања Поповић.

Она је подсетила да је Фондација „Гнездо” пресудно помогла да се подигне пет кућа у селу Мајске Пољане, српском селу код Глине у Хрватској. 

– Морам да кажем да је било тешко наћи пет донатора, јер није била мала цифра, а требало је помоћи породицама које су изгубиле куће у земљотресу. То смо успели уз велику помоћ заменика градоначелника Горана Весића. Он је упутио молбу неким компанијама које су се одазвале и ми смо пре око две недеље потписали уговор са породицама и донаторима. То је био велики дан за Фондацију „Гнездо”, као и за Град Београд – рекла је Тања Поповић.

Она је овом приликом истакла да и други треба да се угледају на друштвено одговорне компаније које су потписале овај уговор, а то су „Миленијум”, „Инграп Омни”, „Градина”, „Азвирт” и „Србијаауто-пут”.

– Куће се граде и ја се надам да ћемо за око три месеца, када радови буду готови, ићи да их посетимо и заједно са њима прославимо усељење. Хвала донаторима који су путем Фондације „Гнездо” дали новац да се те куће изграде – истакла је Поповићева.

Према њеним речима, Фондација је помогла и двема породицама у општини Сурчин. 

– Помогли смо породици Николине Јелић, која има деветоро деце, да добије свој кров над главом. Општина Сурчин нам је упутила захтев да се помогне овој породици а ми смо са замеником градоначелника Гораном Весићем посетили ову породицу и донели им поклоне. Општина је обезбедила плац у Бољевцима. Они раде и целу инфраструктуру и темеље, а управо данас се монтира кућа – рекла је Тања Поповић.

Она је напоменула да је Фондација „Гнездо” помогла и породици Буловић из Бечмена, са четворо деце, којој је такође обезбеђена монтажна кућа. Радови су, како је рекла, при крају и за неких петнаестак дана ће све бити готово.

Како је истакла, донатори чак и не морају да уплате новац директно фондацији, већ, рецимо, породици којој је та помоћ потребна. 

– Ми смо ту да помогнемо. Тако смо урадили и у случају кућа у селу Мајске Пољане где је новац ишао директно породицама – рекла је Поповићева. 

Она је поручила да сви они којима је помоћ потребна могу да се обрате Фондацији путем мејла: gnezdo@beograd.gov.rs или на телефон 011/3216-113.

Говорећи о улагању Града у изградњу предшколских установа, Тања Поповић је подсетила на потписивање уговора за изградњу још два вртића у Београду.

– Један је у Блоку 8Аа на Новом Београду, а други на Алтини, чија је вредност 512 милиона динара. Вртић на Новом Београду моћи ће да прими 150, а у Алтини 270 деце. Од 2018. до данас, Дирекција за грађевинско земљиште завршила је изградњу четири вртића, у Земуну, Обреновцу, на Чукарици и у Раковици, а вртић на Бежанијској коси је у изградњи. Имамо још осам уговора о пројектовању и изградњи у насељима Сунчани брег, Браће Јерковић, у Сремчици, Миријеву, Борчи, Младеновцу, Лазаревцу и у Блоку 62 на Новом Београду. Током јесени биће расписани тендери за још осам вртића, чиме ћемо испунити обећање које је 2018. године дао заменик градоначелника Горан Весић о изградњи 25 вртића – рекла је Тања Поповић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Од сутра нова организација рада линија јавног превоза путника у зони Железничке станице „Београд-центар“

Следећа вест

Делови општина Савски венац и Гроцка у среду без воде

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *