Градоначелник Радојичић честитао 4. април – Дан студената

Нема коментара Share:

04.04.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић честитао је свим студентима њихов дан, 4. април.

– Студенти су највеће благо једног друштва и због тога смо дужни да учинимо све како бисмо нашим младим људима обезбедили што бољу будућност у њиховој држави, где ће искористити своја знања и вештине које су усавршавали током својих студија. Студенти су одувек били покретачи нових идеја и весници развоја и напретка. Зато им данас од срца честитам њихов дан – рекао је градоначелник Радојичић.

Градоначелник је додао да се овај дан обележава 4. априла у знак сећања на велике демонстрације које су организовали београдски студенти 1936. године због све веће опасности од ширења фашизма у Европи. Тада је у протестима убијен студент права Жарко Мариновић, тако да је овај дан уједно и дан сећања на његов трагично положен живот.

– Студирати није лако и то врло добро знају сви који су похађали било који факултет. То посебно важи за овај тежак и турбулентан период од две године, који је за нама, када су и студенти и наставници морали да се прилагођавају новим условима студирања и да се адаптирају на изазове које је донела пандемија вируса корона у читавом свету. Четврти април је такође дан када се студенти сећају свега кроз шта су њихове колеге пролазиле кроз историју у борби за боље услове студирања и када поручујемо да су студенти наша будућност у коју морамо да наставимо да улажемо. Мени као градоначелнику, али и као универзитетском професору познат је онај дивни осећај када се пред вама нађу радознали, млади људи жељни знања који ће својим иновацијама, делима и напорним радом својој земљи и граду, који рачунају на њих, донети просперитет и бољитак – закључио је Радојичић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Изложба цвећа у парку Мањеж

Следећа вест

ГИК усвојио Извештај о прелиминарним резултатима избора за одборнике Скупштине Града Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *