Весић обишао завршне радове на згради обреновачке библиотеке

Нема коментара Share:

19.04.2022.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је завршне радове на изградњи обреновачке градске библиотеке која се налази у оквиру реконструисаног простора старе општине. Догађају су присуствовали председник Општине Обреновац Мирослав Чучковић и директор библиотеке ,,Влада Аксентијевић” Вукашин Љуштина.

Весић је изразио задовољство што Обреновчани добијају нови простор за градску библиотеку. Он је подсетио да се ради о простору старе градске општине у коме су годинама живели грађани, а општина је после поплава успела да им обезбеди станове.

– Ово је једна од најмодернијих библиотечких установа у Београду. На више од 600 квадратних метара и са великим фондом књига овај простор постаће место где ће се, не само читати, већ ће то бити место и за концерте, књижевне вечери и друге манифестације културе. Ово је још једна потврда колико је важно да се Београд развија и колико колико је битно имати буџет којим може да се приушти улагање у културу – нагласио је Весић.

Према његовим речима тамо где је некада била библиотека биће направљен Завичајни музеј Обреновца.

 –  Разговарали смо и о објекту Старог млина који ће бити стављен под заштиту и бити уређен као ИТ центар, простор за позориште, различите музичке догађаје и друге садржаје. Тај посао радиће заједнички Град Београд и Општина Обреновац тако да ће наши суграђани добити додатне садржаје у којима ће моћи да уживају – казао је Весић.

Том приликом заменик градоначелника уручио је директору Градске библиотеке примерке своје прве и друге Књиге о Београду.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Разноврстан пратећи програм овогодишњег Битефа

Следећа вест

Радојичић и Никодијевић уручили Награду Града Београда у двадесет области лауреатима за 2021. годину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *