Весић: Карте за Ф4 распродате, зарада Београда око 25 милиона евра

Нема коментара Share:

08.05.2022.
Све карте за предстојећи завршни турнир Евролиге у кошарци који ће се одржати у Штарк арени су распродате, изјавио је Горан Весић, председник Почасног одбора за организацију завршног турнира Евролиге у кошарци.

– Карте за завршни турнир продавала је Евролига. Јуче смо добили званичну информацију да карата више нема у продаји. Хвала свима који су купили карте! За оне који нису купили карте или се нису сетили да то учине на време обезбедићемо јавно гледање утакмица завршног турнира на трговима – рекао је Весић.

Он је истакао да су, према проценама партнера из Барселоне, преко 18 хиљада карата купили они који ће у Београд доћи из иностранства. 

– Ако знамо да посетиоци просечно остају четири дана а да дневно троше са хотелом око 300 евра, то значи да ће они у Београд донети скоро 22 милиона евра. То није све. На то треба додати екипе учеснице завршног турнира, тимове који их прате и новинаре. Београд неће бити само центар кошаркашког света већ ће се завршни турнир Евролиге преносити што директно, што одложено у скоро свим европским земљама и више десетина земаља ван нашег континента, а наша привреда ће зарадити укупно преко 25 милиона евра – поручио је Горан Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Фестивал европског квалитета из Словеније на пијаци „Зелени венац”

Следећа вест

Симболи Београда у бојама ЕУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *