Обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

Нема коментара Share:

09.05.2022.
Помоћник градоначелника Андреја Младеновић положио је данас венац на Гробљу ослободилаца Београда поводом обележавања државног празника у Републици Србији, 9. маја – Дана победе над фашизмом у Другом светском рату. Венац је положен и на Споменик црвеноармејцу и Споменик совјетским ратним ветеранима на Авали.

– Девети мај, Дан победе, изузетно је важан дан за светску историју и за читав свет. Обележавамо дан када је потписана капитулација Немачке у Другом светском рату, што је значило победу демократског света спрам оног који је покушао да успостави диктатуру и нацистички и фашистички поглед на свет. Овај датум важан је за српски народ, Србију и Београд, када се сваке године на Гробљу ослободилаца полажу венци, што представља чин сећања на људе који су дали свој живот да бисмо ми данас живели у слободној земљи – рекао је Младеновић.

Вечна им слава и хвала, поручио је помоћник градоначелника Београда.

– Слобода нема цену и њу сви заједно морамо да чувамо и негујемо, те да не дозволимо да нам је било ко угрози – истакао је Андреја Младеновић.

Венце су положили: у име Скупштине Републике Србије Ивица Дачић, у име Владе Србије Дарија Кисић, у име МУП-а Александар Вулин, затим делегација Министарства одбране и Војске Србије, те представници амбасада Русије, Азербејџана, Белорусије и Казахстана.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Бувљак” у недељу не ради због маратона

Следећа вест

Градоначелник Радојичић: Данас славимо победу над фашизмом и тријумф слободе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *